Acer AS5742G-374G50Mncc

Cât de mult s-au ieftinit laptopurile probabil știm cu toții, și mai știm că în ziua de astăzi un laptop este accesibil oricui. Nu mai sunt vremurile în care când vedeai pe cineva cu un laptop te uitai lung și parcă îți doreai și tu unul, însă trebuia să te mulțumești cu calculatorul de acasă.  Însă acum lupta se duce între cele mai bune configurații, cele mai bune procesoare și plăci video.

Așa că astăzi vă voi prezenta un laptop cu o configurație decentă pentru un utilizator normal care lucrează cu aplicații de tip office și la sfârșit de program mai bagă și un joc. Este vorba despre laptopul Acer AS5742G-374G50Mncc, un laptop care nu este doar bun ca și configurație dar are și un design plăcut ce dă impresia unui laptop bussines.

Acer AS5742G-374G50MnccAcer AS5742G-374G50Mncc inchisAcer AS5742G-374G50Mncc deschis

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Design-ul acestui laptop este unul simplu dar în același timp elegant fără să fie prea înzorzonat cu multe detalii acesta este maro cu sigla acer argintie pe capac. Tastatura este foarte bine proporționată, cu tastele puțin rotunjite și foarte apropiate astfel încât și după mult timp de tastat să nu vi se îngreuneze mâna. În dreapta tastaturii veți găsi și tastatura numerică care este foarte utilă pentru aplicațiile de tip office.

Componentă foarte importantă pentru orice laptop sau calculator, procesorul, sau cum îi mai spuneam la școală creierul calculatorului este unul de tip Intel Core i3 care funcționează cu tehnologia de 32 nano metri. Modelul acestui procesor este 380M și rulează la o frecvență de 2400 Mhz cu o memorie cache de 3072 KB (3MB). După părerea mea este un procesor foarte bun care va face sistemul de operare să zbârnâie. Display-ul este unul cu o diagonală de 15.6 inch, folosește tehnologia LCD LED și poate reda o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Cu ajutorul tehnologiei Acer CineCrystal veți obține niște imagine clare și realiste ca de cristal.

Acer AS5742G-374G50Mncc vine echipat cu 4 GB de memorie RAM, și cred că nu veți mai avea nevoie de un upgrade. Însă dacă vrei totuși să mai faci un upgrade la memoria RAM trebuie să știi că acesta suportă până la 8GB DDR3. Fiind un laptop multimedia/office hard disk-ul cu o capacitate de stocare de 500 GB cred că este suficient pentru aproape orice utilizator. Acesta este unul de tip SATA dar pentru o viteză de transfer mai mare recomand un upgrade la un SSD.

Am ajuns și la partea mult așteptată de gameri, adică la placa video. După cum am spus fiind un laptop multimedia acesta are o placă video dedicată produsă de NVIDIA. Modelul este unul cu o memorie de 1024 Mb (1GB) și anume un GT 520M. Este o placă numai bună pentru cei care se joacă, deci nu pentru cei înrăiți, vei putea juca foarte multe jocuri însă nu chiar toate jocurile apărute recent.  Cu bateria Li Ion cu 6 celule poți lucra aproximativ 4 ore fără să mai îl încarci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.