Acer Aspire 5349-B802G32Mikk

Astăzi vom vorbi despre un laptop dedicat persoanelor ce nu vor să cheltuie prea mulți bani pe un astfel de gadget, sau pentru cei ce nu au nevoie de performanță ridicată ci mai degrabă de portabilitate. Chiar dacă este un model destul de nou, acesta vine echipat cu o configurație mai slabă, însă chiar și așa acesta poate face față cu ușurință tuturor aplicațiilor de tip office și media.

Dacă vă hotărâți să îl cumpărați va trebui să achiziționați și un sistem de operare, în caz că nu aveți deja, deoarece acesta vine cu sistemul de operare Linpus. Chiar dacă pe mine personal nu prea mă interesează cât are garanție un produs, uneori e bine de știut, pentru că se dovedește a fi folositoare. Acest laptop are o garanție de 12 luni, adică 1 an, însă contracost poate fi extinsă cu încă 3 ani.

Acer Aspire 5349-B802G32Mikk inchisAcer Aspire 5349-B802G32Mikk inchis din lateral

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Acer Aspire 5349-B802G32Mikk face parte din gama entry level de la Acer, asta înseamnă că, configurația acestuia nu este una de top, dar nici la capitolul design nu putem spune că se remarcă cu ceva anume. În schimb calitatea materialelor din care acesta a fost construit este una de bună calitate, este foarte bine finisat și este și destul de ușor, acesta cântărește aproximativ 2.4 kilograme. Tastatura este ergonomică, tastele sunt plate și foarte apropiate, iar în stânga se găsește și tastatura numerică.

Despre performanță ridicată cu siguranță nu putem vorbi, însă pot spune că de o performanță decentă tot este capabil. Și asta cu ajutorul procesorului Intel Celeron Dual Core construit pe cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel, adică tehnologia 32 nanometri. Modelul acestuia este B800, un model lansat la începutul acestui an, are două nuclee care rulează la o frecvență destul de mică 1500 Mhz. Memoria cache a acestuia iarăși este cam mică, doar 2048 KB, însă pentru un sistem cu o așa configurație cred că este ok.

Despre display nu pot spune că vine cu ceva revoluționar sau cu ceva nou, este doar un display cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch, adică aproape 39.6 centimetri. Cred că este suficient de mare pentru a viziona filme sau pentru ceva jocuri. Folosește tehnologia dezvoltată de Acer, adică Acer CineCrystal, pentru imagini clare și frumos colorate. Rezoluția maximă pe care acesta o poate reda este de 1366 x 768 pixeli.

Memoria RAM este de 2GB, adică este suficientă pentru a rula Windows 7 fără probleme, plus ceva programele însă dacă aveți ceva bani puși deoparte vă sfătuiesc să faceți un upgrade cu încă 2 GB pentru o mai bună funcționare. Maximul de memorie care poate fi instalat este de 8 GB. Hard disk-ul este de 320 GB, și cred că pentru un laptop din această categorie este suficient de mare. Este un hard disk clasic, de tip SATA cu o viteză de rotație a platanelor de 5400 rotații pe minut.

Nu veți găsi o placă video dedicată pe acest sistem, însă era de așteptat pentru că nu este un laptop pentru jocuri. Acer Aspire 5349-B802G32Mikk are o placă video integrată, de tip Intel HD Graphics, o placă despre care nu se pot spune prea multe lucruri. Acesta vine cu suport HD, ceea ce înseamnă că filmele în format high definition vor rula fără probleme. Vor rula și ceva jocuri cu cerințe de sistem mai reduse, însă la o rezoluție mai mică. Cu bateria cu 6 celule de tip Li Ion acest laptop vă poate ține departe de priză până la 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.