Acer Aspire 5349-B802G50Mikk

O soluție buget pentru cei care nu sunt pasionați de jocuri sau de alte aplicații multimedia cu cerințe de sistem mai mari ar fi laptopul Acer Aspire 5349-B802G50Mikk. Acesta a apărut zilele acestea în oferta celor de la eMAG și ce mi-a atras atenția în primul rând a fost prețul acestuia. Are un preț foarte bun și personal cred că în acest moment acest notebook poate fi chiar un best buy din categoria entry level.

Sistemul de operare cu care Acer Aspire 5349-B802G50Mikk vine preinstalat este Linpus (sistem de operare gratuit), de aceea dacă nu aveți deja vă recomand cumpărarea unei licențe de Windows 7 pentru a rula la capacitate maximă. Garanția oferită de Acer este de 12 luni, însă de obicei laptopurile Acer sunt laptopuri cu durată de viață destul de lungă. Dar dacă sunteți pesimiști puteți opta pentru pachetul Garanție Plus 1 AN sau Garanție Plus 2 Ani.

Acer Aspire 5349-B802G50Mikk de susAcer Aspire 5349-B802G50Mikk windows 7Acer Aspire 5349-B802G50Mikk inchis

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Acer Aspire 5349-B802G50Mikk are un design identic cu toată seria 5349 de la Acer. Mai pe scurt, carcasa este simplă și destul de subțire, astfel că se încadrează în dimensiunile laptopurilor actuale, adică 381 x 253 x 29.6 – 34.7 milimetri cu o greutate de numai 2.4 kilograme. Tastatura este neagră, tastele sunt plate și foarte apropiate. În dreapta se găsește și o tastatură numerică, foarte utilă atunci când veți lucra foarte mult timp cu cifre.

Ecranul este unul standard, adică un ecran care folosește tehnologia LED – pentru un consum redus de energie dar și pentru un aspect mai subțire. Ca și caracteristici speciale acesta dispune de Acer CineCrystal. Asta înseamnă că imaginile afișate pe acest display vor fi clare, vii și foarte realiste. Ca și la majoritatea laptopurilor din ziua de astăzi, și acesta este glare (lucios). Diagonala măsoară 15.6 inch și poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli.

Având o configurație tip office, Acer Aspire 5349-B802G50Mikk nu dispune de cele mai performate componente. Și chiar dacă procesorul este unul dintr-o generație nouă performanțele lui sunt puțin mai slabe. Este vorba despre un Intel Celeron construit pe tehnologia 32 nanometri – cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel până în prezent. Modelul B800 este unul destul de întâlnit pe notebook-urile din categoria entry level, fiind un model lansat undeva la începutul anului 2011. Acesta are două nuclee care rulează la o frecvență de 1.5 GHz cu o memorie cache de 2 MB.

Per total este un laptop bun, mai ales pentru prețul cu care se vinde. Însă sunt unele părți la care se putea îmbunătăți. Cum ar fi memoria RAM. Acesta vine cu o singură plăcuță de memorie cu o capacitate de 2GB. Pentru a rula sistemul de operare și alte câteva programe nu ai nevoie de mai mult, însă pentru mai multe eu zic că este nevoie de un upgrade. Oricum în ziua de astăzi memoria RAM este foarte ieftină așa că încă o plăcuță de 4GB v-ar asigura laptopul pentru încă câțiva ani. Mai ales că acesta suportă un maxim de memorie de până la 8GB. Hard disk-ul este unul clasic tip SATA cu o capacitate de stocare de 500GB.

Pe partea de video acesta vine cu o placă video integrată în procesor de tip Intel HD Graphics. Nu este una foarte performantă, însă vă poate asigura redarea unui film HD în condiții optime și chiar a unelor jocuri 3D cu cerințe mai mici (Counter Strike, NFS, GTA). Acer Aspire 5349-B802G50Mikk are și DVD-RW, cititor de carduri, cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli și două difuzoare stereo. Bateria este una tip Li Ion cu 6 celule care vă poate oferi o autonomie de până la 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.