Acer Aspire 5349-B812G50Mnkk

După cum bine ne-au obișnuit cei de la Acer produc laptopuri și pentru cei ce au nevoie doar de o configurație entry level dar și pentru cei ce au nevoie de o configurație puternică. Astăzi vom vorbi despre laptopul Acer Aspire 5349-B812G50Mnkk, un laptop ce se vrea a fi un laptop ieftin dar bun pentru aplicații de tip office și pentru a rula filme în format HD.

Acest model face parte din seria de laptopuri de la Acer Aspire 5349. După cum bine știți cei de la Acer nu oferă garanție 24 de luni cum oferă restul comercianților de laptopuri, ei oferă doar 12 luni, adică 1 an. Dar asta nu înseamnă că acesta este un laptop prost. Garanția poate fi extinsă contracost cu încă 1 an sau maxim 2 în funcție de cerințele fiecărui utilizator.

Acer Aspire 5349-B812G50Mnkk afaraAcer Aspire 5349-B812G50Mnkk din lateralAcer Aspire 5349-B812G50Mnkk tastatura

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Acest model are un design specific acestei game de laptopuri, pot spune că are un aspect chiar foarte reușit. Nu sunt fan Acer însă cu acest model au reușit să-mi capteze atenția și probabil dacă aș avea nevoie de un laptop office l-aș alege pe acesta. Carcasa este un gri închis, și este confecționată dintr-un plastic de bună calitate. Tastatura este neagră, tastele sunt plate și foarte fragile. Nu scot niciun sunet la atingere, iar în dreapta este și tastatura numerică, foarte bună atunci când lucrezi cu cifre.

Normal că la acest preț nu poți avea pretenția să găsești un procesor de ultimă generație. Cei de la Acer au adus pe acest model un laptop de tip Intel Celeron, care rulează pe cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel, 32 nanometri Sandy Bridge. Modelul acestui procesor este B815, un model cu două nuclee ce funcționează la o frecvență de 1600 Mhz și are o memorie cache de 2048 KB.

Display-ul folosit de acest laptop este unul cu o diagonală standard de 15.6 inch. Acest display de tip glare este o sabie cu două tăișuri. Pe o parte fiind un ecran lucios acesta va afișa imagini vii și clare, însă pe altă parte atunci când veți ieși afară în aer liber vizibilitatea va fi afectată. Rezoluția maximă pe care acesta o poate afișa este de 1366 x 768 HD, deci filmele vor putea fi vizionate foarte bine pe acest ecran.

Se va simți lipsa memoriei atunci când veți încerca să lucrați într-un program mai complex gen Photoshop. Deoarece vine echipat standard cu o singură plăcuță de RAM cu o capacitate de 2GB. Suportă până la 8 GB de memorie cu condiția să fie de tip DD3. Recomandarea mea ar fi dacă aveți ceva bani în plus să faceți un upgrade deoarece cu 2 GB va rula Windows 7 și alte programe, însă dacă doriți ceva mai mult va merge mult mai greu. Hard disk-ul este unul foarte mare, are o capacitate de 500GB, deci nu cred că vor fi probleme legate de stocarea fișierelor.

Nu este un laptop pentru jocuri, asta v-am spus de la început, însă jocurile cu cerințe de sistem mai slabe se pot juca, mai ales dacă alegeți o rezoluție mai mică. Placa video este una integrată în procesor și poate rula la o frecvență standard de 650 Mhz și poate ajunge în modul turbo la 1050 Mhz. Nu va fi o problemă vizionarea filmelor în format high definition.

Pe partea de multimedia Acer Aspire 5349-B812G50Mnkk este echipat ca orice alt laptop din categoria sa. Adică vine cu DVD-RW, cititor de carduri, cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli și două difuzoare integrate stereo. Are o baterie de tip Litiu Ion cu 6 celule cu o autonomie de până la 4 ore. Are și ieșire HDMI, deci poate fi folosit și pe post de media player dacă aveți un televizor cu suport HDMI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.