Acer Aspire 5349-B814G32Mnkk

Iată că producătorii în sfârșit au plecat urechea și la utilizatorii casnici care nu au nevoie de laptopuri scumpe cu performanțe ridicate. Probabil de aceea în ultima perioadă am fost „bombardați” cu configurații office la prețuri rezonabile și accesibile pentru marea majoritate a persoanelor de rând. Unul dintre aceste notebook-uri este și Acer Aspire 5349-B814G32Mnkk, un model nou care recent a apărut și în oferta celor de la eMAG.

Totuși, tehnologia a avansat rapid așa că laptopurile așa numite „office” nu mai sunt cum erau acum câțiva ani, adică utilizarea lor nu mai este destinată strict pentru aplicațiile office. Cu siguranță acest laptop nu poate fi considerat un desktop replacement, însă pentru întrebuințările uzuale a unui sistem gen: muzică, filme și internet este perfect. Dacă vă veți hotăra și îl veți achiziționa trebuie să știți că sistemul de operare cu care vine este Linpus, deci vă recomand să vă cumpărați și o licență de Windows 7, asta dacă nu aveți deja.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După cum puteți observa și în imaginile de mai sus Acer Aspire 5349-B814G32Mnkk este un laptop cu un finisaj plăcut, cu un design reușit, serios și totodată foarte atractiv. Adică poate fi un laptop folosit și de o persoană de afaceri dar în același timp se potrivește și unui tânăr student care nu are nevoie de performanțe ridicate ci mai degrabă de un laptop ieftin și cu aspect plăcut. Îmi place că tastatura este completă, adică se găsesc și tastele numerice care se vor dovedi foarte utile atunci când veți lucra cu cifre.

Ecranul pe care îl veți întâlni la acest model este unul pe care îl veți întâlni pe majoritatea laptopurilor, indiferent de preț sau performanțe. Este vorba despre un LCD LED cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch (aproximativ 40 de centimetri) și cu o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Chiar dacă este un laptop ieftin procesorul nu este unul foarte slab, cum mă așteptam să fie. Este vorba despre un Intel Celeron Dual Core construit pe arhitectura SandyBridge. Modelul acestuia este B815, un model cu două nuclee care funcționează la o frecvență de 1600 MHz.

Indiferent de ce vei rula memorie RAM vei avea suficenta, deoarece cei de la Acer au fost foarte darnici și au decis că acest model să fie înzestrat cu o plăcuță de 4GB. Sincer nu cred că ai ce să rulezi pe această configurație si să aibă nevoie de mai multă memorie, însă e bine de știut că acesta suportă până la maxim 8GB DDR3, deci pe parcurs dacă va fi nevoie veți putea face și un upgrade. Hard disk-ul este în ton cu configurația, este un HDD clasic pe SATA cu o capacitate de stocare de 320GB.

Nefiind un laptop pentru jocuri, Acer Aspire 5349-B814G32Mnkk vine cu o placă video integrată. Este vorba despre o placă video din seria Intel HD Graphics, deci oarecum nu este o placă foarte slabă. Ceva jocuri cu cerințe de sistem mai mici plus filme în format high definition vor rula fără probleme. Pe partea de multimedia găsim: DVD-RW, două difuzoare stereo, cititor de carduri 2 în 1 și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli – foarte bună pentru conversațiile pe Skype sau Messenger. Un plus este faptul că bateria este una cu 6 celule, deci autonomia este de până la maxim 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.