Acer Aspire 5733-372G50Mikk

Din aceesi serie cu Acer Aspire 5733-373G32Mikk astăzi vom vorbi despre Acer Aspire 5733-372G50Mikk. Prea multe diferențe între aceste laptopuri nu sunt, poate doar cea mai importantă diferență pentru mulți, diferența de bani. 🙂 Însă părerea mea este că atunci când cumperi un gadget de acest gen nu ar trebui să te uiți la preț pentru că este un produs ce îl vei avea mulți ani iar dacă dai mai puțini bani de multe ori primești ceva mai prost sau în acest caz cu o configurație mai slabă.

Însă între aceste două laptopuri diferențele sunt doar la capitolele memorie și stocare. Acer Aspire 5733-372G50Mikk are mai puțină memorie RAM și un hard disk cu o capacitate mai mare iar Acer Aspire 5733-373G32Mikk are mai multă memorie RAM dar un hard disk cu o capacitate mai mică. Deci, înainte de achiziționa unul dintre aceste două modele trebuie să te gândești că diferențele sunt extrem de mici, însă dacă crezi că ai nevoie de mai multă memorie RAM și mai puțin spațiu de stocare atunci Acer Aspire 5733-373G32Mikk e pentru tine.

tastatura Acer Aspire 5733-372G50MikkAcer Aspire 5733-372G50Mikk inchisAcer Aspire 5733-372G50Mikk deschis

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Probabil singurul capitol la care acest laptop excelează este design-ul. De ce spun asta? Păi pentru că acesta vine cu un design simplu și elegant care dă impresia unui laptop din gama premium. Deci cu o cheltuială foarte mică veți avea un laptop cu un design special. Carcasa este una construită dintr-un plastic de bună calitate, foarte bine finisată și cu un model texturat. Tastatura este una ergonomică, tastele au colțurile puțin rotunjite iar deasupra găsim două difuzoare stereo iar în partea stângă un buton de culoarea metalului pentru închis și deschis.

Fiind un laptop din gama office/multimedia acesta vine echipat cu un procesor de tip Intel Core i3 construit pe cea mai nouă tehnologie de 32 nanometri. Chiar dacă a fost lansat la începutul anului trecut modelul acestui procesor (370M) încă rămâne un procesor suficient de puternic pentru zilele noastre. Viteza cu care acesta poate procesa informațiile este de 2400 Mhz iar memoria cache cu care acesta rulează este de 3072 KB (3MB).

Display-ul este unul de tip standard cu o diagonală de 15.6 inch, asta înseamnă că măsoară aproximativ 39 de centimetri. Este un display suficient de mare pentru a viziona filmele în format HD, mai ales că este unul de tip Glare (lucios) – culoriile vor fi mai clare și mai vii față de un display mat. Rezoluția maximă pe care acest ecran de tip LED o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli, astfel veți putea viziona filmele în format High Definition pe tot ecranul.

Acer Aspire 5733-372G50Mikk vine echipat standard cu o memorie RAM de 2GB, asta înseamnă că programele de tip office și windows 7 vor putea rula fluent și fără probleme. Însă dacă dispuneți de ceva bani în plus va sfătuiesc să faceți un upgrade la minimum 4GB, mai ales că acest suportă până la 8GB DDR3. Spațiul pentru stocarea fișierelor cred că este suficient de mare pentru aproape oricine. Și spun asta pentru că acesta vine cu un hard disk de tip SATA cu o capacitate de stocare de 500 GB.

Despre placa video nu pot scrie prea multe lucruri deoarece acesta vine cu una de tip Intel HD Graphics. Aceasta este o placă video integrată dar vine cu suport HD. Să nu vă așteptați la performanțe ridicate din partea acesteia, însă pentru ceva filme în format High Definition și câteva jocuri cu cerințe mai mici gen: Counter Strike, aceasta poate face față cu brio și cu siguranță nu va fi nevoie de un upgrade.

Pe partea de multimedia acesta nu ne surprinde cu ceva anume. Vine echipat standard cu DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Nu are ieșire HDMI sau bluetooth însă nu cred că este ceva necesar pentru un laptop. În schimb dimesiunile acestuia se încadrează în noile standarde adică 381 x 253 x 25 – 34 mm cu o greutate de aproximativ 2.6 kilograme. Bateria este una cu 6 celule de tip Litiu Ion și care vă poate obține o autonomie de până la 4 ore.

One thought on “Acer Aspire 5733-372G50Mikk”

  1. Pingback: Laptop Acer ASPIRE 5733Z-P624G50Mikk Review
  2. Trackback: Laptop Acer ASPIRE 5733Z-P624G50Mikk Review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.