Acer Aspire 5733-373G32Mikk

Un entry level din categoria multimedia este laptopul Acer Aspire 5733-373G32Mikk . Este un model nou lansat de Acer și apărut recent și pe piața românească. Este un laptop recomandat persoanelor ce își doresc un sistem cu un raport performanță/preț bun, și care nu vor să aibe probleme atunci când navighează pe internet, se uită la un film în format HD sau vor să mai facă un joc din când în când.

Deci putem vorbi despre un laptop cu o configurație decentă care nu se va bloca atunci când veți încerca să faceți o editare video, bineînțeles la nivel de amator, sau să trebuiască să așteptați 10 minute până deschide fișierul și încă 10 până îl salvează. Bineînțeles dacă dorești să faci editare video pentru video HD sau pentru clipuri lungi atunci ai nevoie de o configurație mai puternică gen Acer Aspire 5755G-2674G75Mnks.

Acer Aspire 5733-373G32Mikk din fataAcer Aspire 5733-373G32Mikk din lateralAcer Aspire 5733-373G32Mikk inchis

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Ce am observat la acest laptop prima oară când l-am văzut a fost design-ul său, un design care este absolut superb. Acer Aspire 5733-373G32Mikk vine cu o carcasă neagră simplă și elegantă. Logo Acer este argintiu și nu este pe centrul carcasei așa cum ne-am obișnuit, la acest model cei de la Acer l-au pus undeva în stânga sus, ceea ce îl face mai deosebit și creează impresia unui laptop de tip premium. Tastura este neagră, este una ergonomică cu tastele puțin ieșite în relief și cu puțin spațiu între ele iar în dreapta găsim și o tastatură numerică. Deasupra tastaturii se găsesc difuzoarele stereo iar în stânga este un buton rotund pentru deschis și închis laptopul.

Ca orice laptop cu un design special trebuie să găsim și o configurație dacă nu specială măcar bună. Procesorul acestuia este unul destul de vechi însă este incontinuare destul de performant. Este vorba despre un procesor de tip Intel Core i3 construit pe arhitectură 32 nanometri lansat undeva la începutul anului trecut, însă nu este foarte important acest lucru. Modelul acestuia este 370M, model construit să ruleze la o frecvență de 2400 Mhz (2.4 GHz) și care are o memorie cache de 3072 KB (3MB). După părerea mea este un procesor numai bun pentru aplicațiile de tip multimedia.

Display-ul acestui laptop este unul cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch, adică aproximativ 39 de centimetri. Pot spune că este un display cu o diagonală deja standard pentru acest gen de laptopuri. Imaginile pe acest display sunt clare, culorile sunt foarte vii și asta datorită tehnologiei Acer CineCrystal. Rezoluția maximă pe care o poți avea pe acest display este de 1366 x 768 pixeli. Grosimea acestuia este de aproape 9 milimetri și asta fiind posibilă cu ajutorul tehnologiei LED.

Pe lângă procesorul suficient de puternic cu care este dotat, acesta mai vine și cu un standard de 3GB memorie RAM, de ajuns pentru majoritatea aplicațiilor office sau multimedia. Însă dacă aveți nevoie de ceva mai multă memorie atunci mai puteți face un upgrade deoarece acesta suportă până la 8GB dar cu condiția să fie de tip DDR3 și să ruleze la o frecvență de 1333MHz. Nici de spațiu pentru stocarea fișierelor nu veți avea nevoie de un upgrade deoarece acesta vine cu un hard disk de tip SATA cu o capacitate de stocare de 320 GB.

Dacă sunteți pasionați de filme în format HD cu ajutorul plăcii video de tip Intel HD Graphics veți putea viziona fără probleme acest tip de filme. Însă fiind o placă video integrată în procesor nu veți putea juca ultimele apariții din capitolul jocuri. Cu toate acestea jocurile cu cerințe de sistem mai reduse vor putea fi jucate fluent și fără probleme, dar la o rezoluție mai mică. Pe partea de multimedia acesta este dotat cu DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo și cameră web. Bateria cu 6 celule de tip Litiu Ion vă poate ține departe de priză până la 4 ore.

One thought on “Acer Aspire 5733-373G32Mikk”

  1. Pingback: Laptop Acer Aspire 5733-372G50Mikk Review
  2. Trackback: Laptop Acer Aspire 5733-372G50Mikk Review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.