Acer Aspire 5733-374G50Mikk

Cred că cei de la Acer și-au propus să acopere toată piața de laptopuri, altfel nu pot să-mi explic multitudinea de laptopuri apărute în ultimul timp. Poți găsi un laptop ieftin cu o configurație mai slabă la un preț mic (ca de exemplu Acer Aspire 5749Z-B952G50Mikk), iar dacă ai nevoie de ceva mai puternic poți găsi și un laptop cu o configurație de top (de exemplu Acer Aspire 5755G-2434G64Mnks), însă cu un preț pe măsură.

Astăzi voi vorbi despre laptopul Acer Aspire 5733-374G50Mikk, un laptop din categoria multimedia  destinat persoanelor ce au nevoie de un sistem rapid și destul de performant. Dacă vrei să convertești un film sau mai multe poze fără bătăi de cap sau fără să aștepți foarte mult timp acesta poate face față cu ușurință. Garanția la acest produs este de 12 luni însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 luni.

Acer Aspire 5733-374G50Mikk din stangaAcer Aspire 5733-374G50Mikk inchisAcer Aspire 5733-374G50Mikk din dreapta

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

La capitolul design Acer Aspire 5733-374G50Mikk este identic cu restul laptopurilor Acer apărute în ultima perioadă. Găsim aceeași carcasă însă de această dată este neagră. Tastatura este și ea neagră, tastele sunt plate și foarte plăcute la atingere. În dreapta tastaturii se găsește și tastatura numerică. Aceasta va fi foarte utilă atunci când veți lucra mai mult timp cu cifre. Legat de greutate și dimensiuni acesta se încadrează în standardele actuale. Cântărește 2.6 kilograme și are următoarele dimensiuni 381 x 253 x 25 – 34 milimetri.

De ajuns cu această introducere. E timpul să dăm cărțile pe față și să vedem ce ascunde această carcasă. Procesorul este probabil cea mai performantă și nouă componentă de pe acest sistem. Este un procesor de tip Intel Core i3 construit pe tehnologia 32 nanometri, ultima tehnologie dezvoltată de Intel. Modelul acestuia este 370M, model lansat în 2010. Acesta are două nuclee care rulează la o frecvență de 2.4 GHz cu o memorie cache de 3 MB. Per total eu zic că este numai bun pentru o configurație multimedia.

Cum era de așteptat display-ul este unul de tip Acer CineCrystal. Ce înseamnă asta? Păi Acer CineCrystal este tehnologia folosită de Acer pentru display-uri pentru a obține culori vii și realiste. Este un ecran LED, deci va fi mult mai subțire față de unul clasic LCD. Diagonala măsoară 15.6 inch iar rezoluția maximă care o poate afișa acesta este undeva pe la 1366 x 768, deci se poate spune că este un display HD Ready.

Cu Windows 7 instalat și cu câteva programe în background și tot nu se va mișca greu. Și asta deoarece cei de la Acer au adus pe acest model o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB. Pentru început 4GB de RAM sunt suficienți, însă cu timpul când cerințele vor fi tot mai mari e posibil să trebuiască făcut un upgrade. Nu va fi o problemă deoarece acesta suportă până la 8GB de memorie RAM. Nici la capitolul stocare nu s-au „zgârcit”. Aici găsim un hard disk cu o capacitate de jumătate de tera, adică mai pe înțelesul tuturor 500GB.

Acer Aspire 5733-374G50Mikk are un singur minus, și acela este placa video. Vine cu o placă video integrată în procesor, de tip Intel HD Graphics. Nu este o placă video foarte proastă însă nu vă va permite să vă jucați jocuri de ultimă oră. În schimb filme în format high definition sau ceva jocuri cu cerințe mai mici vor putea fi jucate fără probleme. Are DVD-RW (chiar dacă nu știu câtă lume le mai folosește puteți scrie CD-uri și DVD-uri), are două difuzoare stereo, cititor de carduri și cameră web. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care poate oferi o autonomie de până la 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.