Acer Aspire 5733-383G32Mnkk

O alternativă pentru 5733Z-P624G75Mnkk, tot de la Acer, din aceeași serie astăzi vom discuta despre laptopul Acer Aspire 5733-383G32Mnkk. Un model de laptop destul de nou cu un procesor mai puternic fata de cel menționat mai sus, însă cu mai puțin spațiu pentru stocarea fișierelor. Este recomandat persoanelor care au nevoie de mai multă putere de calcul și folosec mai mult serviciile de streaming online.

Ca orice alt laptop de la Acer, și acesta vine cu o perioadă a garanției de numai 12 luni. Asta nu înseamnă că sunt mai proaste sau că se vor strica mai repede, laptopurile Acer chiar sunt recunoscute pentru fiabilitate și performanță la un preț mic. Însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni. Sistemul de operare cu care vine este Linpus, un sistem de operare gratuit, însă eu personal vă recomand să achiziționați o licență de Windows 7.

Acer Aspire 5733-383G32Mnkk din fataAcer Aspire 5733-383G32Mnkkin cutieAcer Aspire 5733-383G32Mnkk tastatura

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După cum se poate observa și din imagini Acer Aspire 5733-383G32Mnkk moștenește același design clasic pe care Acer îl folosește la această serie de laptopuri. Caracasa este  construită dintr-un plastic de bună calitate de culoare gri închis iar tastatura este neagră. Este vorba despre o tastatură completă, adică în dreapta veți găsi și tastele numerice – foarte bune atunci când veți lucra mai mult timp cu cifre. Ecranul este un clasic LCD LED cu o diagonală standard de 15.6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli.

Procesorul cu care vine echipat Acer Aspire 5733-383G32Mnkk este unul tip Intel Core i3 construit pe tehnologia de 32 nanometri, cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel până în acest moment. Modelul este 380M, un model mai vechi, lansat undeva la începutul anului 2010. Ca și caracteristici acesta are două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.53 GHz cu o memorie cache de 3 MB. Nu este foarte performant însă pentru sistemul de operare și alte câteva programe este perfect.

Cum am scris și la începutul acestui review, acest model fată de cel precizat are mai puțină memorie RAM, însă suficientă. Pe poziție sunt două plăcuțe de memorie RAM cu o capacitate de 3GB. Pe parcurs se poate face și upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8 GB, singurul dezavantaj fiind faptul că va trebui să renunțați la una dintre plăcuțele actuale pentru că nu mai sunt sloturi libere. Hard disk-ul este un SATA cu o capacitate de stocare de 320 GB.

Nefiind un laptop pentru jocuri, Acer Aspire 5733-383G32Mnkk are placă video integrată. Este o placă din seria Intel HD Graphics. Nu este foarte performantă însă pentru jocuri cu cerințe de sistem mai mici și pentru filme în format HD este excelentă. Pe partea de multimedia acesta găsim: DVD-RW, două difuzoare stereo, cititor de carduri și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate oferi o autonomie de lucru de până la 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.