Acer Aspire 5733Z-P622G32Mikk

La același preț ca și Toshiba Satellite C660D-1DX și cu o configurație apropiată, astăzi voi vorbi despre Acer Aspire 5733Z-P622G32Mikk. Un laptop ce face parte din gama entry level a celor de la Acer. Acesta este recomandar persoanelor ce nu se joacă și își petrec majoritatea timpului pe internet sau celor pasionați de muzică și filme. Nu pot spune că este un laptop multimedia însă pentru aplicațiile uzuale nu ai nevoie de cel mai performant laptop.

Și să fim serioși la un asemenea preț, abia că îți găsești un laptop second hand, însă acesta este nou plus că primești și garanție 12 luni. Iar dacă vrei să fii mai sigur îți poți prelungi garanția alegând unul din pachetele Garanția Plus 1 AN sau Garanția Plus 2 ANI. Așa că dacă nu te gândești să te apuci pe viitor de procesare video sau foto, atunci acest laptop poate fi perfect pentru tine.

Acer Aspire 5733Z-P622G32Mikk deschisAcer Aspire 5733Z-P622G32Mikk inchisAcer Aspire 5733Z-P622G32Mikk din lateral

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

În plus de toate astea, acesta serie de la Acer arată foarte bine iar dacă nu te-ai uita la configurația acestuia cu siguranță ai spune că este un laptop premium. Carcasa este complet neagră, iar sus în stânga se află logo Acer. Materialul din care este confecționată este unul de bună calitate. Cu dimensiunile 381 x 253 x 25 – 34 mm acesta se încadrează și în noile standarde cu privire la dimensiunile unui laptop. Tastatura este neagră, este ergonomică, iar tastele sunt plate și sunt foarte silențioase. În stânga tastaturii se găsește și tastatura numerică, foarte bună atunci când lucrezi mult timp cu cifre.

Procesorul este unul care l-am găsit pe foarte multe laptopuri, este un procesor mai slab, dacă este mai slab nu înseamnă că nu poate face față unui film în high definition. Vorbim despre Intel Pentium Dual Core construit pe tehnologia 32 nanometri, cea mai nouă arhitectură dezvoltată de Intel. Este model P6200, lansat undeva la începutul anului trecut, un model cu două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.13 GHz și are o memorie cache de 3072 KB (3MB).

Display-ul este unul obișnuit, și chiar nu ai nevoie la un portabil de un ecran 3D sau de altceva, poate singura chestie folositoare la un laptop ar fi fost să fie mat. În schimb diagonala măsoară 15.6 centimetri, este un ecran ce folosește tehnologia LED și are o rezoluție HD, adică 1366 x 768 pixeli. Pentru a obține imagini clare și vii cei de la Acer folosesc tehnologia Acer CineCrystal.

La capitolul memorie cei de la Acer s-au cam zgârcit și au pus o singură plăcuță cu o capacitate de 2GB. Este suficient pentru a rula Windows 7 și ceva programe, însă dacă îți dorești ceva mai mult cu siguranță ar trebui făcut un upgrade cu încă 2 GB. Mai ales că acesta suportă până la 8 GB, cu condiția să fie DDR3 și să lucreze la o frecvență de 1066 Mhz. Nu se pune problema lipsei de spațiu de stocare deoarece acesta vine echipat standard cu un hard disk de tip SATA cu o capacitate de 320GB.

Foarte importantă la orice laptop sau sistem desktop este placa video. Acest laptop are o singură placă video, și aceea nu este una dedicată ci doar integrată. Mai exact, o placă video integrată în procesor. Aceasta funcționează la o frecvență de 500 Mhz și poate ajunge la maxim 667 Mhz. Nu este recomandată pentru ultimele apariții în materie de jocuri, însă pentru jocuri cu cerințe mai reduse jucate la o rezoluție mai mică aceasta poate rula fără probleme.

Pe partea de multimedia Acer Aspire 5733Z-P622G32Mikk, vine dotat cu DVD-RW, două difuzoare stereo, cititor de carduri și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Punctul forte al acestui laptop este autonomia. Acesta are o baterie Litiu Ion cu 6 celule, care conform producătorului vă poate ține departe de priză până la 5 ore. Însă depinde foarte mult de cum este exploatată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.