Acer Aspire 5733Z-P624G50Mikk

Se pare că cei de la Acer au o gamă foarte diversificată de laptopuri, de la un laptop puternic, pentru jocuri sau pentru editare video până la un laptop de tip office, ca acesta pe care îl voi prezenta în acest review. Acer Aspire 5733Z-P624G50Mikk este un laptop ieftin destinat persoanelor ce nu au nevoie de performanțe ridicate ci doar de un laptop pentru a vorbi pe internet cu rudele din străinătate și pentru a mai vedea un film din când în când.

Pentru asemenea aplicații nu este nevoie să cheltui prea mulți bani. Cu un buget extrem de redus îți poți cumpăra în zua de astăzi un laptop destul de bun, adică cu o configurație decentă care poate face față cu brio tuturor aplicațiilor de acest tip. Dar în același timp și care să arate ok din punct de vedere al design-ului. Cei de la Acer au reușit să îmbine foarte bine ambele lucruri cu acest model de laptop. Mai jos veți putea găsi și câteva imagini cu acesta.

Acer Aspire 5733Z-P624G50Mikk inchisAcer Aspire 5733Z-P624G50Mikk touchpadAcer Aspire 5733Z-P624G50Mikk din lateral

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Făcând parte din seria 5733 puteți observa că design-ul este identic ca și 5733-372G50Mikk sau 5733-373G32Mikk. Chiar dacă mă voi repeta voi scrie din nou și câteva cuvinte despre aspectul acestui gadget, asta pentru cei ce nu au citit review-ul celorlalte laptopuri din această serie. Cum am mai scris, chiar dacă este un laptop ieftin cu o configurație de tip office design-ul este foarte reușit, elegant și atractiv. Cu siguranță veți fi plăcut impresionați când veți observă design-ul acestuia. Este un laptop destul de subțire, având următoarele dimensiuni: 381 x 253 x 25 – 34 milimetri și o greutate de 2.6 kilograme, astfel acesta se încadrează în standardele actuale. Tastatura este silențioasă, ergonomică, iar în dreapta găsim și o tastatură numerică.

Fiind un laptop ieftin Acer Aspire 5733Z-P624G50Mikk nu vine echipat cu un procesor foarte performant, însă după părerea mea nici nu era nevoie. Astfel acesta are un procesor de tip Intel Pentium Dual Core construit pe cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel, mai exact tehnologia 32 nanometri. Modelul acestui procesor este P6200, model lansat la începutul anului trecut, cu două nuclee ce rulează la o frecvență de 2130 Mhz și are o memorie cache de 3072 KB (3mb).

Display-ul este unul standard pentru această gamă de laptopuri, cu o diagonală ce măsoară 15,6 inch, adică aproximativ39 centimetri. Imaginile sunt foarte vii și clare ca de cristal și asta datorită tehnologiei dezvoltate de Acer, Acer CineCrystal. Display-ul este unul de tip LCD, deci dimensiunile acestuia sunt puțin mai mari față de unul LED, iar consumul de energie va fi mai crescut. Rezoluția maximă pe care acesta o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli.

Pentru a ajuta procesorul, cei de la Acer au adus un plus la capitolul memorie. Capacitatea de memorie RAM a acestui sistem este de 4GB, și cred eu că este suficient pentru orice utilizator home user. Nu cred că va mai fi nevoie de un upgrade prea curând, însă peste câțiva ani dacă vei dori să ai un sistem up to date vei mai putea adăuga până la 8GB. Hard Disk-ul este unul destul de încăpător, cu o capacitate de stocare de 500GB care vor fi de ajuns pentru orice pasionat de filme în format High Definition.

Despre placa video a acestui laptop nu sunt prea multe lucruri de spus. Este una integrată din seria Intel HD Graphics, deci cu suport HD. Nu vă puteți aștepta la performanțe ridicate, însă pentru un film în format high definition sau pentru un joc cu cerințe mai scăzute aceasta este perfectă. Bateria acestuia este Li Ion cu 6 celule, o baterie ce vă poate aduce o autonomie de până la 5 ore. Și în finalul acestui review, ca o concluzie, acest laptop este excelent pentru persoanele ce nu își doresc performanțe dar mai ales pentru raportul dintre calitate și preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.