Acer Aspire 5733Z-P624G75Mnkk

Un laptop bun pentru aplicațiile multimedia (muzică, filme și internet) poate fi noul model de la Acer, mai exact din seria Aspire, modelul 5733Z-P624G75Mnkk. De curând acesta a intrat și în oferta celor de la eMAG la un preț rezonabil – pentru categoria din care face parte. Acest model se adresează utilizatorilor care nu au nevoie de performanțe ridicate, în special celor care au nevoie de un laptop ieftin care să poate face fată aplicațiilor menționate mai sus.

Perioada de garanție oferită de producător este de doar 12 luni, însă contracost aceasta poate fi prelungită cu încă 12 sau 24 de luni. E bine să achiziționați această poliță doar în cazul în care doriți să îl păstrați mai mult de 2-3 ani. Sistemul de operare cu care acesta vine este Linpus, însă personal vă recomand să achiziționați o licență de Windows 7, pentru a putea funcționa la parametri optimi.

Acer Aspire 5733Z-P624G75Mnkk in cutieAcer Aspire 5733Z-P624G75Mnkk tastaturaAcer Aspire 5733Z-P624G75Mnkk

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Design-ul la acest model este unul „furat” de pe alte modele produse de Acer, practic același tipar îl întâlnim la majoritatea laptopurilor produse de Acer. Eu zic că arată destul de bine, carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate, este toată un gri mai închis iar tastatura este neagră. După cum se poate observa și din imagini tastatura este completă, adică în partea dreaptă se găsesc și tastele numerice – foarte utile atunci când veți lucra mult timp cu cifre. Ecranul este unul LCD LED, cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și cu o rezoluție de 1366 x 768 pixeli.

După cum am precizat și la începutul acestui review, nu este un model foarte performant, destinația lui fiind aplicațiile office și multimedia. Drept urmare procesorul este unul tip Intel Pentium Dual Core construit pe platforma 32 nanometri. Modelul acestuia este unul destul de vechi, este vorba despre P6200, model lansat undeva la începutul anului 2010. Are două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.13 GHz cu o memorie cache de 3 MB.

Chiar dacă nu este un laptop de ultimă generație, îmi place că cei de la Acer nu s-au zgârcit și au adăugat 4 GB de memorie. Astfel nu veți avea probleme cu funcționarea sistemului de operare și nici a programelor care necesită mai multă memorie. Pe parcurs însă veți putea face și upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB, cu condiția să fie DDR3 si să funcționeze la o frecvență de 1066 MHz. Și hard disk-ul este unul foarte încăpător, are o capacitate de 750GB deci chiar de ați vrea tot va fi greu să îl încărcați.

Placa video este una integrată, din seria Intel HD Graphics. Nu este o placă video foarte performantă însă pentru jocuri cu cerințe de sistem mai mici gen Counter Strike sau pentru filmele HD este perfectă. Pe partea de multimedia Acer Aspire 5733Z-P624G75Mnkk vine dotat cu DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate oferi o autonomie de lucru până la 5 ore – în funcție de cum îl exploatati.

One thought on “Acer Aspire 5733Z-P624G75Mnkk”

  1. Pingback: Laptop Acer Aspire 5733-383G32Mnkk review și prețuri
  2. Trackback: Laptop Acer Aspire 5733-383G32Mnkk review și prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.