Acer Aspire 5736Z-432G32Mn

Continuăm seria de review-uri tot cu un laptop ieftin, dar de data aceasta vorbim despre Acer Aspire 5736Z-432G32Mn. Deși vremurile în care un laptop ieftin era de negăsit astăzi sunt prea multe și nu mai știm ce să alegem. Așa că acest laptop este recomandat persoanelor care nu vor să facă prea multe, adică aplicații de tip office și aplicații uzuale, fără jocuri sau alte pretenții.

Nu trebuie să îți cumperi un laptop foarte scump, sau să îți cheltui toate economiile, dacă te afli printre acele persoane ce folosesc laptopul doar pentru internet, muzică și filme. În plus având un preț foarte mic acesta poate fi făcut cadou prietenului, prietenie, soției sau chiar ție :). Acest model de la ACER este unul cu un design foarte reușit care nu dă impresia unui laptop ieftin.

Acer Aspire 5736Z-432G32Mn deschisAcer Aspire 5736Z-432G32Mn inchisAcer Aspire 5736Z-432G32Mn pe spate

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Cum am scris și mai sus în acest review, Acer Aspire 5736Z-432G32Mn vine cu un design foarte reușit, un design simplu care dă impresia unui laptop premium. Carcasa este fabricată dintr-un plastic de bună calitate, nu este lucioasă, este maro toată, și are unele striații pentru o aderență sporită. Tastatura este una ergonomică, cu tastele plate și cu colțurile puțin rotunjite, iar în dreapta veți găsi și tastatura numerică, foarte bună atunci când lucrați cu cifre.

Fiind un laptop din gama entry level procesorul nu este unul de ultimă generație însă este unul potrivit pentru acest sistem. Vorbim despre un procesor Intel Pentium Dual Core care este construit pe arhitectura de 45 nanometri. Modelul acestui procesor este T4500, un model foarte întâlnit, care rulează la o frecvență de 2300 Mhz și are o memorie cache de 1024 KB (1MB).

Despre display nu putem spune prea multe lucruri pentru că este unul destul de basic. Este vorba despre un display glossy (lucios) care folosește tehnologia speficica celor de la ACER, adică Acer CineCrystal, pentru culori vii și realiste. Diagonala acestuia măsoară 15.6 inch și poate reda o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Ecranul este unul dintr-o generație mai veche, este tip LCD.

La capitolul memorie, acesta vine cu un minimum pentru a putea rula fluent Windows 7, adică 2GB DDR3. Însă pe parcurs dacă nu vă va fi de ajuns această memorie mai puteți adăuga o plăcuță deoarece acesta suportă până la 4 Gb. Pentru cei pasionați de filme, capacitatea de stocare nu va fi o problemă deoarece acesta vine echipat cu un hard disk de 320 Gb. Însă pentru pasionații de jocuri am o veste proastă. Acer Aspire 5736Z-432G32Mn vine echipat doar cu placa video integrată produsă de Intel, model 4500M.

Sper că v-ați dat seama din acest review că ce recomandă acest laptop nu sunt performanțele ridicate ci prețul, autonomia și portabilitatea. Nici la capitolul multimedia acesta nu este prea „dotat” având un singur difuzor, camera web, cititor de carduri și DVD-RW. Bateria este una cu 6 celule, de tip Litiu Ion care vă poate oferi o autonomie de lucru de până la 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.