Acer Aspire 5742G-384G32Mncc

Din seria Aspire – serie ce oferă o gama diversă de notebook-uri pentru performanță, grafică și instrumente de comunicare astăzi vom face un review modelului 5742G-384G32Mncc. Un model destul de nou care acum câteva zile a intrat și în lista de produse a celor de la eMAG la un preț irezistibil. Drept dovadă că are un raport preț/performanță foarte bun este faptul că în acest moment stocul acestuia este deja epuizat.

Garanția oferită de producător la acest produs este de 12 luni, însă dacă doriți contracost o puteți extinde cu încă 12 sau 24 de luni. Rentează să achiziționați această extragarantie doar dacă vreți să îl păstrați mai mult de 2 ani, însă după cum se dezvoltă programele și jocurile cu siguranță în câțiva ani va trebui să îl înlocuiți sau să îi faceți un upgrade. Sistemul de operare pe care îl veți primi o dată cu achiziționarea acestui laptop este Linux dar eu vă recomand să instalați Windows 7.
Acer Aspire 5742G-384G32Mncc din fataAcer Aspire 5742G-384G32Mncc de susAcer Aspire 5742G-384G32Mncc din lateral

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Acer Aspire 5742G-384G32Mncc nu este numai un laptop cu performanțe ridicate, este și un laptop care arată chiar foarte bine. Are un design atractiv, ergonomic iar carcasa este construită dintr-un material de bună calitate care dă impresia de laptop premium. Caracasa este maro, chiar dacă din imaginile de mai sus nu se poate observa acest lucru. Suprafața acesteia este texturată pentru o aderentă sporită dar și pentru a nu rămâne amprentele, în același timp îi conferă un aspect solid și de unicitate. Tastatura este neagră, este o tastatură completă, adică în partea dreaptă veți găsi și tastele numerice – foarte utile atunci când lucrați cu cifre.

Ecranul este un LCD LED standard, cu o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli despre care nu se pot spune prea multe lucruri. Folosește tehnologia Acer CineCrystal pentru culori vii și un contrast mărit. Procesorul cu care vine este un Intel Core i3 construit pe tehnologia 32 nanometri. Este un model 380M, model lansat undeva la începutul anului 2010. Are în componentă două nuclee care rulează la o frecvență de 2.53 GHz cu o memorie cache de 3 MB.

La capitolul memorie Acer Aspire 5742G-384G32Mncc vine echipat cu o plăcuță de memorie de 4GB. Nici nu cred că este nevoie de mai multă memorie RAM, indiferent de cei vei rula (jocuri, filme, editare foto sau video în mod amator). Cu toate acestea pe viitor dacă vei avea nevoie mai poți face un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB de memorie. Cu condiția să fie DDR3 si să ruleze la o frecvență de 1066 MHz. Dacă procesorul și memoria sunt potrivite pentru acesta configurație, hard disk-ul are o capacitate de 320 GB, capacitate întâlnită mai des la configurațiile office.

Fiind un laptop cu o configurație multimedia Acer Aspire 5742G-384G32Mncc vine dotat cu o placa video dedicată. Este vorba despre placă NVIDIA GeForce GT 610M cu o memorie de 1024 MB (1GB). Nu este o placă video foarte performantă însă este peste plăcile integrate din seria  Intel HD Graphics 3000. Jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 vor rula fluent la o rezoluție mai mică. Pe partea de multimedia acesta vine cu: DVD-RW, cititor de carduri 2 în 1, un singur difuzor și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate asigură o autonomie de până la 3 ore și 30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.