Acer Aspire 5742G-384G32Mnkk

În zilele noastre cu siguranță laptopul a devenit o necesitate, oricine, indiferent de vârstă are, sau măcar își dorește un laptop. Unii îl cumpără pentru aplicații multimedia sau office iar alții pentru jocuri, muzică sau filme. Laptopul pe care îl prezentăm în acest review este unul care se încadrează în categoria multimedia, putem spune un high end din această categorie.

După cum am scris și mai sus Acer Aspire 5742G-384G32Mnkk este un laptop multimedia dar care poate fi folosit și pentru ceva jocuri. Însă pentru cei care caută un laptop pentru jocuri Acer Aspire 5742G-384G50MNKK ar fi mult mai indicat deoarece are placa video de 2GB iar diferență de preț este de numai câteva sute de lei. Sistemul de operare cu care vine este Linux, însă pentru performanțe optime va recomand să instalați Windows 7.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După cum se poate observa și din imaginile de mai sus design-ul acestuia este unul simplu fără nimic special sau care să te facă să rămâi impresionat. Carcasa este complet neagră, este construită dintr-un plastic de bună calitate. Ce îmi place este faptul că este o carcasă texturată, un avantaj deoarece urmele sau zgârieturile nu vor mai fi atât de vizibile precum la un laptop cu carcasă lucioasă. De asemenea tastatura este neagră, tastele sunt plate iar în partea dreaptă se găsesc și tastele numerice – foarte utile atunci când lucrați mult timp cu cifre.

Și acest model vine cu un procesor tip Intel Core i3, însă de o generație mai veche, probabil pentru a mai reduce din costuri. Modelul acestuia este 380M, model lansat undeva la începutul anului 2010, cu două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.53 GHz și cu o memorie cache de 3 MB distribuită pe 4 nivele. Cum era de așteptat ecranul este Acer CineCrystal, cu o diagonală standard ce măsoară 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

În ajutorul procesorului vin cei 4 GB de memorie RAM incorporați într-o singură plăcuță de memorie. Pentru orice utilizator această memorie va fi suficientă însă pe parcurs aceasta poate fi extinsă până la maxim 8GB, cu condiția să fie DDR3 și să funcționeze la o frecvență de 1066 MHz. Hard disk-ul cu care acesta vine este unul care mai degrabă îl întâlnesc pe o configurație office. Este vorba despre un HDD clasic tip SATA cu o capacitate de stocare de 320GB.

Partea cea mai așteptată a acestui review cu siguranță este aceasta în care vorbesc despre placa video. Acer Aspire 5742G-384G32Mnkk vine cu o placă video dedicată model NVIDIA GeForce GT 610M cu o memorie de 1GB. Nu este o placă video special pentru jocuri însă Crysis 2 sau Mafia 2 vor putea rula însă la rezoluție și detalii medii. Pe partea de multimedia găsim: DVD-RW, un singur difuzor, cititor de carduri dar și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria Litiu Ion cu 6 celule vă poate asigura o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.