Acer Aspire 5742G-384G50MNKK

O dată cu apariția tabletelor laptopurile au trecut într-un plan secundar iar prețurile acestora au început să scadă. De aceea un entry level din categoria gaming acum nu ajunge să coste mai mult de 2000 RON. Un astfel de exemplu este Acer Aspire 5742G-384G50MNKK, un model nou lansat de producătorul taiwanez care recent a intrat și în oferta celor de la eMAG la un preț foarte bun.

Acest model îl recomand celor care caută un sistem multimedia bun dar care vor să ruleze și ceva jocuri fără să întâmpine dificultăți tehnice. Pentru a reduce prețul cei de la Acer au ales că acest model să vină cu sistemul de operare Linux, însă personal vă recomand să instalați Windows 7 pentru o funcționare la capacitate maximă. Cântărește numai 2.6 kilograme deci putem spune că se încadrează în standardele actuale și că poate fi luat oriunde fără să aveți dureri de spate.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Însă pentru cei care nu au nevoie de o placă video bună le recomand o alternativă, de la același producător modelul Acer Aspire 5750-2454G32Mnkk, model despre care am discutat într-un articol recent. Ca și aspect acesta folosește același design clasic folosit de Acer la majoritatea notebook-urilor lansate în ultima perioadă. Nimic care să ne dea pe spate, însă  genul acesta de laptopuri nu le cumperi pentru aspect ci mai degrabă pentru preț și pentru configurație. În schimb la prima vedere acesta pare destul de robust, carcasa este construită dintr-un plastic texturat de bună calitate iar tastatura este una completă – adică în partea dreaptă a acesteia găsim și tastele numerice.

E timpul să trecem și la detalii mai importante. Cum ar fi procesorul acestui sistem. Carcasa ne ascunde un procesor de  Intel Core i3, însă o generație mai veche, lansat undeva la începutul anului 2010. Modelul acestuia este 380M, model cu două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.53 GHz și are o memorie cache de 3 MB distribuită pe 4 nivele. Ecranul este Acer CineCrystal cu o diagonală standard ce măsoară 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Sincer ar fi fost mult mai bine dacă procesorul era ceva mai performant, însă probabil costurile de producție creșteau cu câteva sute de lei. Însă se compensează cu cei 4 GB de memorie disponibili pentru a rula cam orice aplicație în condiții optime de lucru. Oricum pe parcurs memoria RAM poate fi mărită deoarece acesta suportă până la maxim 8GB. Hard disk-ul este unul clasic, SATA cu o capacitate de stocare de 500GB, suficient pentru orice utilizator indiferent de pasiunile sale (jocuri, filme sau muzică).

Însă partea unde Acer Aspire 5742G-384G50MNKK excelează, este cu siguranță cea video. Și asta deoarece acesta vine echipat standard cu o placa video dedicată destul de performantă. Este vorba despre NVIDIA GeForce GT 540M cu memorie de 2GB. Ca să nu mai o lungim trebuie să știți că jocuri precum  Call of Duty: Black Ops sau StarCraft 2 vor putea rula fără probleme la rezoluția 1360×768 pixeli și detalii maxime.

Pe partea de multimedia cei de la Acer Aspire 5742G-384G50MNKK ne dă o veste proastă. Acest model este dotat cu un singur difuzor deci sunetul nu va fi de o calitate foarte bună, însă chiar nu știu câtă lume ascultă muzică la difuzoarele laptopului. Sigur dacă ești pasionat de muzică și vrei un sunet clar și tare vei achiziționa și un sistem audio. În schimb vine dotat cu DVD-RW, cititor de carduri și cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Are și port HDMI, deci poate fi conectat cu ușurință la un televizor. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și vă poate asigura o autonomie de lucru de până la 4 ore.

2 thoughts on “Acer Aspire 5742G-384G50MNKK”

  1. Pingback: Laptop Acer Aspire 5742G-384G32Mnkk review
  2. Trackback: Laptop Acer Aspire 5742G-384G32Mnkk review
    1. razvan says:

      omule….!!!!!!
      fii atent ca laptopul pe care l-ai zis tu ii acelasi cu ala de sus Acer Aspire 5742G-384G50MNKK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.