Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mnkk

Că tot e sezonul cumpărăturilor și cadourilor astăzi voi face un mic review unui laptop ce poate fi un cadou foarte reușit pentru oricine. Și nici nu trebuie să cheltui foarte mulți bani pentru că Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mnkk este un laptop de tip office care vine la un preț foarte mic, astfel încât cu banii strânși într-o lună sau două îl vei putea achiziționa fără a face alt sacrificiu financiar.

Așa că dacă ești genul de persoană ce folosește laptopul doar pentru aplicațiile de tip office, messenger, internet, muzică și filme atunci acest laptop este potrivit pentru tine. Va fi o investiție bună, chiar dacă peste câteva luni prețul acestuia va scădea masiv, aceștia vor fi cei mai puțini bani pe care îi puteai investi într-un notebook în acest moment, plus că în schimb te vei alege cu un laptop ce are un design modern.

tastatura Acer Aspire 5742ZG-P623G50MnkkAcer Aspire 5742ZG-P623G50Mnkk deschis cu folie pe displayAcer Aspire 5742ZG-P623G50Mnkk inchis

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Foarte important la orice laptop, chiar și înainte de preț este design-ul acestuia. Și aici vorbim despre un design foarte elegant, simplu care dă impresia unui laptop din gama premium. Acesta este complet negru (doar sigla Acer de pe capac este argintie) iar pe carcasă găsim un model texturat. Tastatura este și ea neagră, tastele sunt plate, apropiate între ele și cu colțurile puțin rotunjite. În dreapta găsim și tastatura numerică, foarte utilă atunci când lucrezi cu cifre.

Dacă vrei să cumperi acest laptop pentru procesare video sau pentru jocuri de ultimă oră te sfătuiesc să te orientezi spre altceva. În primul rând procesorul acestui laptop este unul cu două nuclee, tip  Intel Pentium Dual Core construit pe tehnologia 32 nanometri. Vorbim despre P6200 un model destul de vechi lansat undeva la începutul anului 2010, dar care are o viteză de procesare de 2130 Mhz (2GHz) și o memorie cache de 3072 KB (3MB).

Display-ul este unul construit pe o tehnologie dezvoltată de cei de la Acer, și anume Acer CineCrystal. Tehnologie care după cum v-ați dat seama singuri ajută la redarea unei imagini cu o calitate de cristal. Pentru a reduce energia consumată cei de la Acer au folosit un ecran de tip LCD LED. Acesta are o diagonală ce măsoară 15.6 inch și poate reda o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli, cum au și marea majoritate a ecranelor din ziua de astăzi.

Dacă analizez mai bine configurația acestui sistem pot spune foarte bine că acesta poate fi și un laptop de tip multimedia. Și de ce spun așa? Păi pentru că acesta vine echipat standard cu două plăcuțe de memorie ce însumează o capacitate de 3GB. Și asta nu e tot. Acesta suportă până la 8GB de memorie, atâta timp cât este de tip DD3 și cu o frecvență de 1333 Mhz. Hard disk-ul este unul foarte încăpător, astfel pe cei 500 GB disponibili veți putea instala sau copia foarte multe jocuri și filme.

Chiar dacă mai sus în acest review am scris că nu este un laptop recomandat pentru jocuri acesta poate rula fluent foarte multe jocuri, însă nici chiar ultimele apariții. Și poate face asta datorită plăcii video dedicate produsă de NVIDIA modelul GT 520M. Acesta are o memorie RAM dedicată de 1024 MB (1GB) și vă poate oferi o experiență foarte plăcută atunci când vă jucați sau vedeți un film în format HD.

În plus pe partea de multimedia Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mnkk vine cu o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli, cititor de carduri de tip 2 în 1, DVD RW, dar cu un singur difuzor. La capitolul autonomie pot spune că acesta stă foarte bine și asta datorită bateriei Litiu Ion cu 6 celule care vă poate obține o autonomie de până la 3 ore. Fiind un laptop cu un display destul de mare acesta cântărește aproximativ 2.6 kilograme, deci se încadrează în standardele actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.