Acer Aspire 5742ZG-P624G32MNKK

Din seria de laptopuri multimedia astăzi vom face un scurt review pentru Acer Aspire 5742ZG-P624G32MNKK un model destul de nou lansat de cei de la Acer și care recent a apărut și în oferta celor de la eMAG la un preț destul de bun aș putea zice. Chiar dacă configurația acestuia nu este una de top, pentru aplicații multimedia precum muzică, filme sau web browsing și ceva jocuri acest sistem se va descurca fără probleme.

Un mic avantaj este faptul că vine ca și sistem de operare Linux, deci nu veți mai fi obligați să plătiți în plus pentru o licență de Windows 7, asta în cazul în care aveți deja o licență. Ca și greutate acesta cântărește 2.6 kilograme, deci se poate spune că se încadrează în standardele actuale. Garanția oferită de producător este de 12 luni însă aceasta poate fi extinsă contracost cu încă 12 sau 24 de luni.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

La capitolul aspect se cunoaște că producătorul taiwanez a făcut economie deoarece la prima vedere, după cum se poate observa și în imaginile de mai sus plasticul folosit pare unul destul de ieftin. Nu are niciun element lucios sau cromat, nici măcar logo aflat pe capacul acestuia, astfel creeand un efect de laptop învechit sau de o generație mai veche. În schimb ce este de apreciat este faptul că materialul folosit este texturat și urmele sau zgârieturile nu vor fi atât de vizibile iar tastatura este una completă – are în componenta și tastele numerice.

Dar la acest gen de laptopuri nu aspectul este pe primul loc, ci configurația și de ce nu prețul acestuia. Procesorul pe care îl întâlnim la acest sistem este unul tip Intel Pentium Dual Core. Modelul acestuia este P6200, un model care de asemenea este destul de vechi, a fost lansat în 2010, are două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.13 GHz și are o memorie cache de 3 MB distribuită pe 2 nivele. Ecranul este Acer CineCrystal, cu o diagonală standard de 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Dacă la capitolele anterioare s-a făcut rabat din calitatea materialelor pentru a putea aduce la un preț minim, la capitolul memorie RAM acest lucru nu s-a întâmplat. Spun asta deoarece acesta vine echipat cu o plăcuță de memorie RAM cu o capacitate de 4GB cu posibilitatea extinderii până la maxim 8GB. Însă hard disk-ul este unul parcă luat de pe un laptop office, deoarece are o capacitate de stocare de numai 320GB.

La începutul acestui review am precizat că Acer Aspire 5742ZG-P624G32MNKK nu este un laptop dedicat jocurilor dar că jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 vor rula fluent fără să se înțepe la detalii și rezoluție minimă. Și acest lucru este posibil cu ajutorul plăcii video dedicate NVIDIA GeForce GT 610M care are o memorie de 1GB. Pe partea de multimedia acesta vine dotat cam ca orice alt laptop din gama sa de preț: DVD-RW, cititor de carduri, un singur difuzor și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria cu 6 celule Litiu Ion vă va ține departe de o priză până la maxim 3 ore.

One thought on “Acer Aspire 5742ZG-P624G32MNKK”

  1. Pingback: Laptop Acer Aspire 7750ZG-B964G50Mnkk review și prețuri
  2. Trackback: Laptop Acer Aspire 7750ZG-B964G50Mnkk review și prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.