Acer Aspire 5742ZG-P624G50Mnkk

Dacă îți place să mai faci un joc la sfârșit de săptămâna sau seară când vii de la muncă atunci Acer Aspire 5742ZG-P624G50Mnkk poate fi alegerea perfectă. Face parte din seria Aspire de la Acer, serie caracterizată astfel: „gamă diversă de notebook-uri care vă oferă performanță, grafică și instrumente de comunicare care va ajută să intensificați divertismentul digital sau care să completeze sarcinile dumneavoastră zilnice de calcul și să vă mențină în contact cu toți cei cunoscuți, chiar dacă sunteți acasă sau în deplasare.”

Nu este un laptop pentru gameri înrăiți, iar dacă îl veți cumpăra cu gândul că veți putea juca toate jocurile apărute recent veți avea o surpriză neplăcută. Ori nu vor putea fi jucate ori se vor înțepa sau în cel mai rău caz se va bloca. Este un laptop care se încadrează în categoria multimedia și poate fi un entry level pentru categoria gaming. Are garanție 12 luni însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni. Sistemul de operare cu care vine preinstalat este Linux, însă părerea mea ar fi dacă nu aveți deja, să cumpărați o licență de Windows 7.

Acer Aspire 5742ZG-P624G50Mnkk din fataAcer Aspire 5742ZG-P624G50Mnkk din lateralAcer Aspire 5742ZG-P624G50Mnkk inchis de sus

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Ca și design Acer Aspire 5742ZG-P624G50Mnkk arată foarte bine. Are un design simplu cu un accent estetic elegant și texturi încântătoare, atractive, ergonomice și durabile. Carcasa este neagră și este confecționată dintr-un plastic de bună calitate. Ca și dimensiuni se încadrează în standardele actuale, astfel că, cântărește 2.6 kilograme și are următoarele dimensiuni: 381 x 253 x 25 – 34 milimetri. Tastatura este neagră, tastele sunt plate și foarte apropiate, iar în dreapta se găsește și o tastatură numerică.

Diferența dintre un laptop gaming și acesta o face procesorul. Acer Aspire 5742ZG-P624G50Mnkk vine echipat cu un procesor nu foarte performant. Este vorba despre un procesor tip Intel Pentium construit pe tehnologia 32 nanometri (SandyBridge). Modelul acestuia este P6200, un model lansat la începutul anului 2010. Are două nuclee care rulează la o frecvență de 2.13 GHz cu o memorie cache de 3 MB.

Cum era de așteptat display-ul este unul standard fără prea multă tehnologie sau opțiuni de ultimă oră. Singura tehnologie folosită de acest display este cea LED, pentru un consum de energie redus. Diagonala acestuia este una standard, măsoară 15.6 inch, și cred eu cred că este suficient pentru un laptop. Poți urmări filme fără probleme pentru că rezoluția maximă pe care acesta o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli.

Nu vei simți niciodată că ai nevoie de mai multă memorie RAM deoarece vine echipat standard cu o plăcuță ce are o capacitate de 4GB. Iar pe viitor când programele și jocurile vor avea cerințe mai mari, poți face cu ușurință un upgrade deoarece acesta suportă până la 8GB. De asemenea hard disk-ul este unul foarte încăpător, are o capacitate de stocare de 500GB, însă mi-ar fi plăcut să văd un hard disk SSD.

Am ajuns și la capitolul video. Acer Aspire 5742ZG-P624G50Mnkk are în componența sa două plăci video. Una dintre ele este integrată în procesor, aceasta va fi folosită doar atunci când veți folosi notebook-ul pentru aplicații office. Iar a doua placă video este una dedicată de tip GT 520M, produsă de NVIDIA. Este o placă video bună, cu o memorie de 1GB, care va putea face față la majoritatea jocurilor.

Pe partea de multimedia găsim următoarele componente: DVD-RW, cititor de carduri, cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli și două difuzoare stereo. Are și ieșire HDMI, deci poate fi conectat la un televizor și folosit pe post de media player. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și poate oferi o autonomie de lucru de până la 3 ore și 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.