Acer Aspire 5749Z-B952G50Mikk

A venit vremea să îți cumperi alt laptop și nu știi ce să alegi? Păi în primul rând, înainte de a achiziționa un model anume, ar trebui să te gândești bine ce vrei să faci cu acel sistem. Dacă nu ești pasionat de jocurile pe calculator și doar stai pe internet și mai vezi un film din când în când cred că laptopul Acer Aspire 5749Z-B952G50Mikk este potrivit pentru tine. Și nu în ultimul rând trebuie să vezi dacă se încadrează în bugetul tău.

Vine fără sistem de operare instalat, iar garanția este de 12 luni. Însă dacă vrei contracost poți extinde garanția cu încă 12 sau 24 de luni. Personal cred că laptopul Acer Aspire 5749Z-B952G50Mikk are un preț cam mărișor pentru configurația cu care vine. O alternativă mult mai ieftină și cu aceeași configurație este laptopul Fujitsu AH531. Dintre aceste două laptopuri cu siguranță l-aș alege pe cel de la Fujitsu.

Acer Aspire 5749Z-B952G50Mikk din fataAcer Aspire 5749Z-B952G50Mikk inchisAcer Aspire 5749Z-B952G50Mikk din spate

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Acer Aspire 5749Z-B952G50Mikk face parte din gama de laptopuri de la Acer 5749Z, deci dispune de același design ca și oricare alt laptop din această gamă. Însă personal cred că arată foarte bine, aproape că arată ca un laptop premium. Culoarea carcasei este un gri închis, care dă impresia de metal. Este simplă și destul de usoară, cântărește aproximativ 2.4 kilograme. Logo Acer îl găsim scris mic coltul din dreapta. Tastatura este neagră, tastele sunt plate și foarte plăcute la atingere. În dreapta se găsește și o tastatură numerică.

Nu vă cumpărați acest model de laptop dacă vreți să convertiți fișiere video în format HD sau pentru aplicații care cer resurse multe. Și asta în primul rând din cauza procesorului. Nu este un procesor de ultimă generație însă nici cel mai prost procesor. Este un Intel Pentium care funcționează pe tehnologia 32 nanometri. Chiar dacă modelul acestuia (B950) este destul de nou, lansat la începutul anului 2011, acesta are două nuclee ce rulează la o frecvență de 2.1 GHz cu o memorie cache de numai 2 MB.

Este un laptop de dimensiuni normale 381 x 253 x 29.6 – 34.7 milimetri, asta înseamnă că și display-ul acestuia este unul standard. Diagonala acestuia măsoară 15.6 inch, este un display cu care veți putea viziona filme fără probleme. Tehnologia folosită este LED, deci imaginile redate pe acest ecran vor fi vii și foarte realiste. În plus rezoluția maximă care poate fi afișată este de 1366 x 768 pixeli.

Nu stă prea bine la capitolul memorie RAM, însă cum am spus și la începutul acestui review trebuie să te gândești bine cum vei folosi acest sistem. Dacă îl vei folosi doar pentru internet, muzică și filme cred că cei 2 GB disponibili vor fi de ajuns. Însă dacă vrei mai mult vei putea face un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB, însă doar cu condiția să fie de tip DDR3 și să aibă frecvența de 1066 Mhz. Nu același lucru îl pot spune despre hard disk. Cei de la Acer se pare că au pus accentul mai mult pe stocare decât pe viteză de procesare. Și asta pentru că pe acest sistem găsim un hard disk SATA cu o capacitate de stocare de nici mai mult nici mai puțin de 500GB.

Acer Aspire 5749Z-B952G50Mikk nu are placă video dedicată. Însă are o placă integrată de tip Intel HD Graphics, care se găsește integrată în procesor. Are DVD-RW, două difuzoare stereo, cititor de carduri și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Sistemul de operare cu care vine este Linpus, însă recomand instalarea sistemului de operare Windows 7. Bateria este tip Litiu Ion cu 6 celule și poate oferi o autonomie de până la 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.