Acer Aspire 5750G-2433G50Mnkk

Un adevărat best buy în acest moment este noul laptop al celor de la Acer, și anume 5750G-2433G50Mnkk. Și acesta face parte din seria de laptopuri Aspire de la Acer, serie care se descrie ca fiind o gama diversă de notebook-uri care oferă performanță, grafică și instrumente de comunicare care vă ajută să intensificați divertismentul digital sau care să completeze sarcinile dumneavoastră zilnice de calcul și să vă mențină în contact cu toți cei cunoscuți, chiar dacă sunteți acasă sau în deplasare.

Pe scurt acest model este un laptop care poate fi luat cu ușurință în vacanțe sau concedii dar în același timp poate fi folosit și pe post de desktop replacement datorită configurației de ultimă oră cu care acesta vine echipat. În acest moment raportul dintre performanță și preț face ca acest laptop să fie unul dintre cele mai vândute laptopuri din oferta celor de la eMAG. Ca și sistem de operare acesta vine cu Linux, însă personal vă recomand să instalați Windows 7.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Pe lângă faptul că acesta are o configurație de invidiat, acesta are și un design foarte reușit. Cel puțin pe mine la prima vedere a reușit să mă pună pe gânduri și să mă întreb: „Acest laptop este Acer?”. Și spun asta deoarece carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate, cu finisaje plăcute care dau impresia unui laptop solid și foarte rezistent. Suprafața acesteia este texturată, astfel că prezintă un mare avantaj în lupta cu praful, urmele și zgârieturile. Acestea nu vor fi atât de vizibile precum la un laptop cu carcasa lucioasă. Alt lucru care mai îmi place la acest laptop este faptul că are și tastatură numerică – foarte utilă atunci când veți lucra cu cifre.

Va fi o adevărată încântare să faceți procesări video sau să lansați orice aplicație care necesită resurse ridicate. Și asta deoarece acesta are ascuns sub „capotă” un procesor de ultimă oră care va face ca orice aplicație pur și simplu să se deschidă înainte de a da click (glumesc desigur). Este vorba despre un Intel Core i5, însă modelul acestuia face parte din a doua generație de procesoare dezvoltată de Intel. Modelul este 2430M, un model care a fost lansat undeva la mijlocul anului 2011. Acesta are două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.4 GHz dar poate ajunge și la maxim 3 GHz atunci când este solicitat. Despre ecran nu pot spune prea multe lucruri, doar că este un LCD LED cu o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli.

Însă ceva mai slab dotat este la capitolul memorie RAM, slab dotat în comparație cu alte laptopuri din această categorie. Vine dotat cu 2 plăcuțe de memorie cu o capacitate totală de 3GB, nu este puțin însă fiind obișnuit cu 4-6GB acesta mi se pare mai slab. Dar dacă nu sunteți mulțumiți puteți face oricând upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB, însă va trebui să renunțați la una dintre aceste plăcuțe, având doar 2 sloturi. Hard disk-ul de asemenea, nu vă pot spune prea multe, este un HDD cu interfață SATA 3 cu o capacitate de stocare de 500GB – zic eu că este suficient pentru orice gamer, cinefil sau pasionat de muzică.

Acer Aspire 5750G-2433G50Mnkk are o placă video dedicată, model NVIDIA GeForce GT 520M cu o memorie de 1GB. Nu este una foarte performantă însă pentru jocuri precum Fifa 12 aceasta va face fată fără probleme. Pe partea de multimedia acesta vine cu un sistem audio foarte performant tip Dolby Advanced Audio v2 care se va auzi clar chiar și la un volum ridicat. În rest, ca orice laptop: DVD-RW, cititor de carduri, cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate obține o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore și 30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.