Acer Aspire 5750G-2434G64Mnkk

Dacă zilele trecute am vorbit numai despre laptopuri ieftine, a venit momentul să face un review și unui laptop din seria Aspire de la Acer. Este vorba despre Acer Aspire 5750G-2434G64Mnkk, un model nou care recent a apărut și în oferta celor de la eMAG la un preț rezonabil. După părerea mea cred că poate fi considerat cu ușurință un best buy având în vedere raportul dintre preț și performanță.

Pentru cei care nu știu, cei de la Acer oferă o perioadă a garanției de numai 12 luni, comparativ cu restul producătorilor care oferă 24 de luni. Asta nu înseamnă că sunt laptopuri proaste sau că se vor strica, dimpotrivă cei de la Acer sunt cunoscuți pentru produsele lor fiabile și de durată. Însă dacă nu sunteți împăcați, contracost puteți opta pentru extragarantia oferită de eMAG. Acest sistem vine cu sistemul de operare Linux, însă eu recomand achiziționarea unei licențe de Windows 7 pentru a funcționa la parametri optimi.

Acer Aspire 5750G-2434G64Mnkk deschisAcer Aspire 5750G-2434G64Mnkk inchisAcer Aspire 5750G-2434G64Mnkk tastatura

 

 

 


Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

La capitolul design Acer Aspire 5750G-2434G64Mnkk nu pot spune că este un laptop ce mă dă pe spate, însă nici ceva urât. Are un design obișnuit, pot spune în stilul caracteristic Acer. Carcasa este neagră, tastatura este de asemenea neagră. În partea dreaptă a tastaturii se găsesc și tastele numerice – foarte utile atunci când lucrați mai mult timp cu cifre. Ecranul folosit este un LCD LED tip Acer CineCrystal cu diagonală de 15.6 inch care poate afișa o imagine cu o rezoluție de maxim 1366 x 768 pixeli HD.

Am uitat să precizez la începutul acestui review că acesta este disponibil în două versiuni, singurele diferențe fiind la memoria RAM, restul componentelor fiind aceleași. Procesorul este unul un Intel Core i5 construit pe tehnologia 32 nanometri, deci un procesor nou și foarte performant. Modelul acestuia este 2430M, model lansat undeva la mijlocul anului 2011. Acesta are două nuclee care rulează la o frecvență de 2.4 GHz în modul standard și poate ajunge și la maxim 3 GHz în modul turbo.

Cu siguranță nu te poți plânge de memoria RAM cu care acesta vine dotat, indiferent de ce configurație vei alege. Versiunea ceva mai ieftină vine echipată cu 4GB de memorie DDR3, iar cealaltă vine cu o memorie de 6GB. Însă amândouă suportă upgrade, deci pe viitor dacă vei simți nevoia de mai multă memorie mai poți adăuga până la maxim 8GB. Hard disk-ul este unul SATA, cu o capacitate de stocare de 640 GB. Cred că este suficient pentru majoritatea utilizatorilor, însă și aici dacă nu ești mulțumit oricând poți face un upgrade.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-kBH5qwjr1o&hd=1[/tube]

Am ajuns și la partea mult așteptată de persoanele pasionate de jocuri. Placa video este una destul de bună, este o placă dedicată model NVIDIA GT 520M cu o memorie de 1024 MB. Jocurile de ultimă oră vor putea fi jucate dar la o rezoluție mai mică, nefiind o placă exlusiv pentru jocuri. Nu cred că se mai poate pune problema pentru filmele în format HD deoarece acestea vor rula fără probleme. Pe partea de multimedia Acer Aspire 5750G-2434G64Mnkk vine dotat ca orice alt laptop: DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo Dolby Advanced Audio v2 și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este Li Ion cu 6 Celule și vă poate obține o autonomie de lucru de până la 4 ore și 30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.