Acer Aspire 5755G-2434G75Mnks

Acer Aspire 5755G-2434G75Mnks este un laptop excelent pentru cei ce caută un sistem multimedia dar și o soluție de buget pentru cei ce își doresc un laptop cat se poate de ieftin dar care să poate face fată unor jocuri mai noi. Recent a apărut și în oferta celor de la eMAG și sincer mi-a făcut cu ochiu’. În special configurația sa de ultimă oră dar și prețul acestuia, amândouă formând un raport preț/performanță foarte atractiv.

Făcând parte din nouă seria Aspire de la Acer și acesta este un notebook care vă oferă performanță, grafică și instrumente de comunicare care vă vor ajuta să intensificați divertismentul digital sau care vă vor completa sarcinile dumneavoastră zilnice. Având în vedere componentele de ultimă generație cu care acesta vine poate vă gândiți că este un laptop mai cu greutate. Însă nu este deloc așa, acesta cântărește nici mai mult nici mai puțin de 2.6 kilograme, deci se poate spune că se încadrează în standardele actuale. Sistemul de operare cu care acesta vine este Linux, însă pentru a rula la capacitate maximă vă recomand să instalați Windows 7.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Înainte chiar nu eram un „fan” a laptopurilor produse de Acer, însă cu timpul am observat că producătorul taiwanez scoate din ce în ce mai multe notebook-uri din categoria premium însă la un preț mult mai mic fată de concurentă (Asus, Dell, etc). Drept exemplu acest model care în afară faptului că are o configurație și un preț excelent, dispune și de un design elegant, simplu și foarte atractiv. Făcând parte din seria Aspire carcasa este ergonomică și la prima vedere pare destul de durabilă. În plus de toate acestea are și un profil subțire (doar 3 centimetri grosime), cu un accent estetic dar și elegant.

Procesorul este unul dintre cele mai bune procesoare Intel Core i5. Este vorba despre modelul 2430M, model lansat undeva la mijlocul anului 2011, model ce face parte din a doua generație de procesoare dezvoltată de Intel, supranumită și SandyBridge. Acesta are două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.4 GHz iar progresiv în funcție de solicitări aceasta poate ajunge la maxim 3 GHz. Despre ecran, nu vă pot spune mare lucru, doar că este un LCD LED tip Acer CineCrystal cu o rezoluție înalta de până la 1366 x 768 pixeli și o diagonală ce măsoară 15.6 inch, adică 40 de centimetri.

Memoria cu care Acer Aspire 5755G-2434G75Mnks este echipat are o capacitate de 4GB, aceast fiind integrată într-o singură plăcuță de RAM. Având două sloturi de memorie disponibile pe viitor veți putea face un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB, dar cu o singura condiție: să fie DDR3 și să funcționeze la o frecvență de 1066 MHz. Însă nu cred că va fi nevoie de un upgrade decât după cel puțin 2-3 ani. Hard disk-ul este unul pe măsura configurație, adică un HDD cu o interfață SATA3 cu o capacitate de stocare de 750GB – spațiu amplu de stocare pentru toate fișierele multimedia pe care ați putea dori să le păstrați.

Fiind un laptop din categoria multimedia nu se putea să nu aibă o placă video dedicată. Modelul cu care Acer Aspire 5755G-2434G75Mnks a fost înzestrat este GT 540M, de la NVIDIA și are o memorie de 2048 MB (2GB). Sunt sigur că nu veți întâmpina probleme la niciun joc apărut până în acest moment, doar că e posibil la unele jocuri să trebuieasca să le jucați la o rezoluție mai mică. În plus acesta dispune și de tehnologia NVIDIA Optimus care în funcție de activitatea pe care o desfășurați va comuta între placa video integrată pe procesor și cea dedicată, pentru un consum mai mic de energie. Pe partea de multimedia acesta are un sistem audio destul de performant, este vorba despre Dolby Advanced Audio v2 format din două difuzoare care vor face ca sunetul să fie clar și tare. Are și DVD-RW, cititor de carduri dar și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule, iar autonomia acesteia este de maxim 4 ore și 30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.