Acer Aspire 7750G-2454G64Mnkk

Continuăm seria de laptopuri Acer, iar de această dată vom face un review unui model tot din seria Aspire, însă ceva mai mare special pentru cei ce caută un desktop replacement. Având un display cu o diagonală de 17.3 inch și o configurație de ultimă oră Acer Aspire 7750G-2454G64Mnkk devine un bun înlocuitor de calculator. Plus de toate astea ce mai pui că are și un preț foarte atractiv (verifică preț și stoc), probabil un best buy pentru această categorie.

Având un display de dimensiuni mai mari fată de cum au majoritatea laptopurilor (15.6 inch), 7750G-2454G64Mnkk cântărește și ceva mai mult. Are aproximativ 3.3 kilograme, deci nu putem vorbi despre un laptop care poate fi carat în vacanțe sau concedii, locul lui fiind în casă pe birou. Sistemul de operare cu care acest model vine este Linux însă personal v-aș recomanda să instalați Windows 7 pentru a funcționa la capacitate optimă.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Chiar dacă nu sunt adepatul laptopurilor mari și destul de grele, acest laptop chiar mă pune pe gânduri și mă face să renunț la desktopul meu. Probabil că este și ceva mai performant dar mi-ar ocupa și mai puțin spațiu și nu în ultimul rând ecranul are o dimensiune cam cat monitorul meu. Ca și aspect Acer Aspire 7750G-2454G64Mnkk arată mai mult decât bine, este un laptop atractiv, cu un design simplu și o carcasă din plastic de bună calitate. Suprafața acesteia este texturată, un lucru foarte bun deoarece pe lângă faptul că va crește aderenta atunci când îl veți ține în mână, nici nu vor rămâne urme. Tastatura este completă, adică în partea dreaptă găsim și tastele numerice.

Vine cu același procesor pe care l-am mai întâlnit și al celelalte laptopuri din această serie. Este vorba despre un Intel Core i5, construit pe cea mai nouă arhitectură dezvoltată de Intel, și anume SandyBridge. Modelul acestuia este 2450M, un model foarte nou, lansat undeva la începutul acestui an. Are două nuclee care funcționează la o frecvență standard de 2.5 GHz și poate ajunge și maxim 3.1 GHz atunci când este solicitat. După cum am precizat și la începutul acestui review, ecranul este unul cu o diagonală de 17.3 inch și o rezoluție maximă de 1600 x 900 pixeli.

Indiferent de ce veți rula cu siguranță nu veți duce lipsă de memorie RAM. Și asta deoarece Acer Aspire 7750G-2454G64Mnkk vine echipat standard cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB. Pe viitor dacă veți dori veți putea face și un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB de memorie, însă cu condiția să fie DDR3 si să ruleze la o frecvență de 1066 MHz. Personal însă nu cred că va fi nevoie de un upgrade la acest laptop nici în următorii 2-3 ani. Hard disk-ul este unul clasic, tip SATA, despre care vă pot spune doar că are o capacitate de stocare de 640GB.

La capitolul video cei de la Acer și-au făcut bine temele și au adăugat pe acest model o placă video dedicat destul de performantă. Este vorba despre AMD Radeon HD 7670M o placă video cu o memorie de 2GB, care va face ca jocuri precum Battlefield 3  să ruleze fluent și fără probleme la o rezoluție medie. Pe partea de multimedia Acer Aspire 7750G-2454G64Mnkk vine dotat cu un sistem audio foarte performant Dolby Advanced Audio v2 format din două difuzoare care se vor auzi tare și clar chiar și la un volum ridicat. În schimb aceleași componente pe care le găsim la orice laptop: DVD-RW,  cititor de carduri și cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și are o autonomie de până la 3 ore și 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.