Acer Aspire 7750ZG-B964G50Mnkk

Piața de laptopuri este într-o continuă creștere drept urmare acestea devin din ce în ce mai accesibile, nemaifiind nevoie să cumpărați în rate sau să strângeți bani o perioadă mai lungă pentru un astfel de gadget. Un astfel de exemplu este chiar noul model de la Acer, și anume 7750ZG-B964G50Mnkk, care recent a intrat și în oferta celor de la eMAG la un preț foarte bun. Chiar dacă configurația acestuia nu este una de top, pentru aplicații multimedia și în special pentru filme acest laptop este unul perfect.

De la bun început vă voi atenționa că acest model nu este unul conceput special pentru jocuri însă nici nu veți întâmpina probleme dacă veți dori să jucați ceva jocuri cu cerințe de sistem mai mici, însă despre acest lucru vom discuta mai detaliat când vom ajunge la capitolul video. Pentru a putea scoate un preț cat mai bun producătorul taiwanez a ales că acest sistem să vină cu sistemul de operare Linux, însă recomandarea mea este să instalați Windows 7 pentru a rula în condiții optime.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După cum se poate observa și din imaginile de mai sus acesta este complet negru însă cu o mică tentă de maro, aproape insesizabilă. După părerea mea acesta arată foarte bine, este un laptop destul de ușor, cântărește numai 3,3 kilograme dar acest lucru trebuie raportat la dimensiunea acestuia. Carcasa este construită din materiale de bună calitate, un plastic texturat care nu va reține urmele de amprente iar micile zgârieturi nu vor fi atât de vizibile precum la un laptop lucios. Tastatura este de asemenea neagră, tastele sunt plate iar în partea dreaptă se regăsesc tastele numerice – foarte utile atunci când lucrați cu cifre.

Dacă la capitolul aspect primește notă de trecere să vedem ce putem spune și despre configurația acestuia. Cum am precizat și la începutul acestui review nu este un laptop de ultimă generație, nici nu avea cum având în vedere prețul acestuia. Procesorul pe care îl întâlnim pe acest model este unul dintr-o generație mai nouă fată de ce am întâlnit la Acer Aspire 5742ZG-P624G32MNKK. Tot un Intel Pentium Dual Core dar model B960, care model a fost lansat undeva la începutul anului 2011. Acesta are în componenta sa două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.2 GHz și o memorie cache de 2 MB distribuită pe 2 nivele. Dacă la început am spus că îl recomand în special celor pasionați de filme a fost pentru că display-ul acestuia este unul destul de mare, are o diagonală ce măsoară 17.3 inch cu o rezoluție maximă de 1600 x 900 pixeli, excelent pentru a rula un film în format HD.

Dintr-un maxim de 8GB de memorie pe care acest laptop îi suportă, cei de la Acer au instalat pe acest sistem doar 4 GB de memorie, dar care sunt suficienți indiferent de aplicația pe care o veți rula. Fiind un laptop multimedia e nevoie de mai mult spațiu de stocare fată de un laptop office. De aceea producătorul a ales ca acesta să fie echipat cu un HDD clasic SATA cu o capacitate de stocare de 500GB.

Am ajuns și la partea cea mai importantă pentru pasionații de jocuri, și anume placa video. Acer Aspire 7750ZG-B964G50Mnkk are în echiparea sa o placă video dedicată AMD Radeon HD 7670M cu 1 GB de memorie RAM. Suficient pentru a putea rula fluent jocuri precum Battlefield 3 la detalii medii. Pe partea de multimedia găsim: DVD-RW, cititor de carduri 5 în 1, un sistem audio Dolby Advanced Audio v2 destul de performant și camera web de 1.3 megapixeli perfectă pentru videoconferinte pe Skype sau Yahoo Messenger. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă oferă o autonomie de lucru de până la maxim 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.