Acer Aspire AS5742ZG-P624G50Mnrr

Astăzi vom vorbi despre laptopul Acer Aspire AS5742ZG-P624G50Mnrr, un model destul de nou pentru cei care aspectul unui produs este mult mai important decât performatele acestuia. Acest model poate fi cadoul ideal pentru soție, prietenă sau chiar pentru tine, dacă iți dorești un laptop care să se diferențieze cu ceva în afară de configurație fată de majoritatea laptopurilor disponibile pe piață în acest moment.

Dacă veți alege acest model veți obține nu numai un laptop cu un aspect deosebit dar și cu o configurație multimedia entry level, numai bună pentru web browsing, filme, aplicații office dar și ceva jocuri cu cerințe de sistem mai mici. Sistemul de operare pe care îl veți găsi la acest model este Linux, însă recomandarea mea ar fi să vă instalați Windows 7 pentru a rula și funcționa în condiții optime.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Începem acest review cu design-ul acestui model, probabil punctul său forte. După cum se poate observa și din imaginile de mai sus Acer Aspire AS5742ZG-P624G50Mnrr este un laptop cu carcasa roșie. Aceasta este construită dintr-un plastic de bună calitate, foarte bine finisat și plăcut la atingere. Suprafața acesteia este texturată, astfel că amprentele sau zgârieturile nu vor fi vizibile precum la un laptop lucios. Legat de dimensiuni și greutate, acesta are o grosime de numai 3.5 centimetri și o greutate de 2.6 kilograme, deci putem spune că se încadrează în standardele actuale. Tastatura este neagră, tastele sunt plate iar un lucru de apreciat este faptul că are și tastatură numerică.

Cum am scris și mai sus nu vine cu cea mai performantă configurație însă vine cu strictul necesar pentru a rula fără probleme toate aplicațiile multimedia disponibile în acest moment. Procesorul este Intel Pentium Dual Core construit pe cea mai nouă tehnologie, și anume 32 nanometri. Modelul acestuia este P6200, model lansat undeva la începutul anului 2010, cu două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.13 GHz. Ecranul este un LCD LED cu tehnologia Acer CineCrystal (pentru culori vii și clare) cu diagonala de 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Acer Aspire AS5742ZG-P624G50Mnrr vine echipat standard cu o plăcuță de memorie DDR3 cu capacitatea de 4GB. Aș putea spune că este suficient în acest moment, însă în viitor dacă veți avea nevoie de mai multă memorie veți putea face și upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB de memorie RAM. Stocarea fișierelor este asigurată de un hard disk clasic, SATA, cu o capacitate de 500 GB, care cred că este suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

Dacă la început am spus că poate fi și un laptop cu care vă puteți juca, am spus-o deoarece acesta vine cu o placă video dedicată destul de performantă. Este vorba despre NVIDIA GeForce 610M o placă cu 1GB de memorie. Ca să vă faceți o idee jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 vor putea fi jucate la rezoluție și detalii minime iar Fifa 2011 sau Sims 3 vor putea fi jucate chiar și la rezoluție și detalii maxime. Nu mai vorbim despre filmele HD pentru că acestea vor rula fără nici cea mai mică problemă.

Pe partea de multimedia acesta nu vine cu nimic deosebit, este echipat ca orice alt laptop. Găsim DVD-RW, cititor de carduri, o cameră web cu rezoluție de 1.3 megapixeli iar sonorizarea este asigurată de un singur difuzor. La capitolul conectivitate dintre toate le vom enumera pe cele mai importante, și anume: 3 porturi USB 2.0, un port HDMI și conexiune wireless. Acer Aspire AS5742ZG-P624G50Mnrr are bateria Litiu Ion cu 6 celule care vă poate asigura o autonomie de până la 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.