Acer Aspire AS5750G-2434G64Mikk

Acer Aspire AS5750G-2434G64Mikk este un laptop bun cu un raport preț/performanță și mai bun. Recent a apărut și în oferta celor de la eMAG și nu am putut să nu îl observ, mai ales că prețul acestuia este unul excelent. Face parte din seria Aspire, deci putem spune că este un notebook care vă oferă performanță, grafică și instrumente de comunicare care vă va ajuta să intensificați divertismentul digital sau care să completeze sarcinile dumneavoastră zilnice.

Un avantaj pentru unii, însă un dezavantaj pentru alții reprezintă sistemul de operare cu care acesta vine dotat. Inclus în prețul de vânzare veți primi și o licență pentru Microsoft Windows 7 Home Premium 64 biți, un lucru bun de altfel însă doar pentru cei ce nu au, cei care au deja plătesc niște bani în plus. Ca și greutate, acesta cântărește nu mai mult de 2.6 kilograme, deci se poate spune că este un laptop care se încadrează în standardele actuale.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Chiar dacă nu sunt fan Acer, pot spune că acest model chiar mi se pare reușit. Și din punct de vedere al design-ului dar și a calității materialelor din care acesta este construit, adică da! se cunoaște că este un laptop premium. Carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate cu un finisaj plăcut, atractivă, ergonomică iar la prima vedere pare destul de durabilă. Ce îmi place și apreciez lucrul acesta la un laptop este faptul că suprafața carcasei este texturată (după cum se poate observa și în imaginile de mai sus – click pentru mărire). Acest lucru ajută la o aderentă sporită dar și la mascarea zgârieturilor, urmelor și a prafului. Iarăși alt lucru foarte bun este faptul că găsim și tastele numerice, care se vor dovedi foarte utile atunci când veți lucra cu cifre.

Procesorul, un Intel Core i5, model 2410M din a doua generație de procesoare dezvoltată de Intel, numită și SandyBridge, are o memorie cache de 3Mb, 2 nuclee și 4 thread-uri care lucrează la o frecvență de 2.4GHz dar poate urca dinamic la o valoare de 3.0GHz, și asta datorită Tehnologiei Intel Turbo Boost. De asemenea procesorul își scade frecvența de lucru când nu este nevoie de atâta putere de procesare, lucru care face ca autonomia bateriei să crească considerabil. Ecranul este un Acer CineCrystal (pentru imagini clare și vii), cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch – adică cam 40 de centimetri, și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Rularea oricărei aplicații va fi excelentă datorită memoriei cu care acest model vine echipat. Este vorba despre o plăcuță de RAM cu o capacitate de 4GB. Este suficient, indiferent de ce aplicație sau joc vei rula însă pe viitor dacă vei simți nevoia de mai multă memorie vei putea face și un upgrade, pentru a nu schimba laptopul cu totul dar și pentru că acesta suportă până la maxim 8GB de memorie RAM. Hard disk-ul este unul clasic, tip SATA 3 cu o capacitate de stocare de 640GB, zic eu că destul pentru orice utilizator.

Am ajuns și la partea cea mai interesantă și așteptată de toți pasionații de jocuri, da despre placa video este vorba. Acer Aspire AS5750G-2434G64Mikk fiind un laptop din categoria multimedia vine cu o placă video dedicată, destul de performantă. Modelul prezent pe acest sistem este NVIDIA GeForce GT 540M o placă cu o memorie de 2048 MB (2GB). Nu este o placă exclusiv pentru așa ceva, însă jocuri precum Call of Duty: Black Ops sau StarCraft 2 le veți putea juca la rezoluție maximă fără probleme. Pe partea de multimedia acesta vine cu un sistem audio foarte performant, Dolby Advanced Audio v2 format din două difuzoare care se vor auzi tare și clar chiar și la volum ridicat. În rest găsim DVD-RW, cititor de carduri și o cameră web excelentă, cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule, deci autonomia va fi undeva pe la 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.