Acer Aspire AS5750G-2438G64Mnkk

Acer Aspire AS5750G-2438G64Mnkk poate fi alegerea perfectă dacă ești în căutarea unui laptop multimedia sau pentru jocuri la un preț rezonabil. Cu o configurația de ultimă oră acesta poate rula fluent și fără cea mai mică problemă cele mai noi jocuri apărute, dar și programe cu cerințe de sistem ridicate. Deci nu este un laptop destinat numai gamerilor, poate fi folosit de oricine are nevoie de o configurație puternică.

Dacă este să ne luăm după configurația acestui și după calitatea materialelor folosite, cu siguranță putem spune că este vorba despre un laptop premium, chiar dacă prețul încearcă să ne contrazică. Garanția cu care vine de la Acer este de 12 luni dar dacă vrei mai multă siguranță o poți extinde contracost cu încă 12 sau 24 de luni. Sistemul de operare cu care acesta vine este Linpus (sistem de operare gratuit), dar personal vă recomand să cumpărați o licență de Windows 7 pe 64 de biți.

Acer Aspire AS5750G-2438G64Mnkk deschis din fataAcer Aspire AS5750G-2438G64Mnkk din spatetastatura Acer Aspire AS5750G-2438G64Mnkk

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Ca și design Acer Aspire AS5750G-2438G64Mnkk nu cred că diferă cu ceva față de alt laptop din noua serie Aspire. Însă chiar și așa pot spune că arată foarte bine. Carcasa este neagră, are un aspect simplu și elegant. Dimensiunile acesteia sunt 381.6 x 253 x 25.2 – 33.2 milimetri și are o greutate de 2.6 kilograme, deci se poate spune că se incadreaa în standardele actuale. Tastatura este și ea neagră, tastele sunt plate și par foarte fragile. În dreapta acesteia se găsește și o tastatură numerică, foarte utilă atunci când lucrați mult timp cu cifre.

A venit timpul să vedem ce ascunde această carcasă. Procesorul, este unul foarte performant, un Intel Core i5 construit pe tehnologia 32 nanometri, cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel cunoscută și sub numele de Sandy Bridge. Modelul acestuia este 2430M, model lansat pe la jumătatea anului trecut. Acesta are două nuclee ce rulează la o frecvență de 2.4 GHz în modul standard și poate ajunge și la 3 GHz în modul turbo. Memoria cache a acestuia este de 3MB.

Nu foarte multă lume este interesată de display atunci când cumpără un laptop, însă sunt câteva lucruri care ar trebui știute despre acesta înainte de a cumpăra. Diagonala de 15 inch este una foarte des întâlnită la laptopurile din ziua de astăzi, poate chiar standard. Însă contează foarte mult cum este ecranul, lucios sau mat. Și din păcate în ziua de astăzi în mare parte ecranele sunt lucioase (glossy). Ecranul cu care vine acest model este unul lucios dar care folosește tehnologia Acer CineCrystal, tehnologie dezvoltată de Acer pentru un contrast mai puternic și pentru culori vii și realiste. Rezoluția maximă pe care o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli.

Nu cred că veți simți nevoia de mai multă memorie RAM nici atunci când vă veți jucă, veți vedea un film HD sau chiar le veți face pe amândouă deodată. Și asta deoarece acesta vine cu două plăcuțe de memorie cu o capacitate totală de 8GB, acesta fiind și maximul de memorie suportat de laptop. Iar dacă ești un împătimit al jocurilor pe calculator cu siguranță ai nevoie de mult spațiu de stocare. De aceea cei de la Acer au integrat pe acest model un hard disk SATA cu o capacitate de stocare de 640GB.

În sfârșit am ajuns și la partea importantă pentru gameri, mai exact la capitolul video al acestui notebook. Cum am scris și la începutul acestui review Acer Aspire AS5750G-2438G64Mnkk este un laptop foarte bun pentru gameri. Și asta datorită plăcii video dedicate produsă de NVIDIA, model GT 540M cu o memorie de 2GB. Jocuri precum Call of Duty: Black Ops sau StarCraft 2 le veți putea juca fără probleme la o rezoluție maximă. Și asta nu este tot, procesorul vine cu o placă video integrată de tip Intel HD Graphics 3000 care va fi folosită atunci când veți folosi laptopul în aplicații de tip office.

Nu știu câtă lume mai folosește în ziua de astăzi, însă acesta vine echipat și cu DVD RW. Are și cititor de carduri, două difuzoare stereo de tip Dolby Advanced Audio v2 și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este cu 6 celule tip Litiu Ion și conform producătorului aceasta vă poate oferi o autonomie de până la 4 ore și 30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.