Acer Aspire E1-531-B9604G50Mnks

Orice model de laptop are și plusuri și minusuri, întrucât un utilizator nu poate opta, precum în cazul desktop-urilor la anumite piese cu anumite performanțe pentru a-și crea propriul model. Acesta este un dezavantaj pe care producătorii îl compensează prin producerea unui număr cat mai mare și mai variat de modele, capabile să satisfacă nevoile oricăruia. Desigur preferințele utilizatorilor diferă atât din punct de vedere al caracteristicilor laptopului cat și al firmei producătoare. Dacă unii preferă o firmă cu renume, alții se orientează și în funcție de buget.

O companie ce câștigă din ce în ce mai mult teren pe piața dispozitivelor portabile, Acer, ne propune modelul Acer Aspire E1-531-B9604G50Mnks. Acesta se remarcă asemeni tuturor modelelor firmei producătoare printr-un preț scăzut raportat la performanțele oferite. Desigur, nu toți utilizatorii pot fi mulțumiți de caracteristicile sale grafice sau de procesorul nu foarte performant, însă cei ce nu doresc să ruleze ultimele jocuri apărute pe piață îl pot considera un model ideal pentru orice gen de utilizare.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Deși la design este identic cu Acer Aspire E1-531-B8302G32Mnks, modelul despre care vom vorbi astăzi este unul care se diferențiază doar printr-o configurație mai bună, deci și printr-un preț mai ridicat. Nu este o diferență prea mare între cele două configurații, deci nici prețul nu diferă foarte mult, mai degrabă aș putea numi acest model un mic upgrade pentru cei care vor să aibă mai multe resurse și pentru cei care desfășoară aplicații de tip multitasking și nu vor să întâmpine probleme. Nu voi mai vorbi despre design sau despre carcasa acestuia deoarece veți găsi informații și păreri referitoare la aceasta în review-ul anterior.

Producătorul a ales că acest model să vină cu un procesor ceva mai puternic fată de modelul precedent așa că au ales să fie echipat cu un Intel Pentium Dual Core, procesor care funcționează pe platforma 32 nanometri. Deși este mai performant modelul cu care este echipat, B960, este unul lansat anul trecut, însă nu cred că are prea mare importanță acest lucru. Funcționează la o frecvență standard de 2.2 GHz cu o memorie cache de 2 MB, într-un cuvânt un procesor excelent pentru aplicațiile office și cele de zi cu zi (internet, filme, muzică). Ecranul este un LED cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și care poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Folosește tehnologia Acer CineCrystal, tehnologie dezvoltată de Acer pentru imagini clare și vii.

Nu veți duce lipsă de memorie RAM, indiferent de ce sistem de operare veți instala, fie Windows 8 sau Windows 7 deoarece acest model are în dotarea sa 4 GB de memorie, și asta nu e tot, producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8 GB, în caz că pe viitor veți avea nevoie de mai mult RAM. Legat de sistem de operare, acesta vine din fabrică cu Linux însă pentru performanțe maxime vă recomand să instalați Windows 7 sau 8. Pentru stocare aveți la dispoziție un hard disk clasic, cu o interfață SATA 3 ce vă oferă un spațiu de 500 GB (jumătate de terra) de ajuns cred că pentru orice utilizator obișnuit.

Pe partea de video Acer Aspire E1-531-B9604G50Mnks are o placă video integrată din seria Intel HD Graphics. Nu este o placă video foarte slabă filmele în format HD sau ceva jocuri mai vechi vor rula fluent însă doar atât. Ca și echipare multimedia acest are în dotare DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo dar și o cameră web HD, excelentă pentru conversațiile video pe Skype sau Yahoo! Messenger. Legat de autonomie, cu bateria litiu ion cu 6 celule din dotare puteți obține până la 4 ore de portabilitate maximă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.