Acer Aspire V3-571G-73614G1TMakk

Parcă mai ieri cei de la Intel anunțau lansarea noilor procesoare Ivy Bridge și uite că deja avem primul laptop care folosește acest tip de procesor. Pentru cei care nu știu încă despre ce este vorba, Ivy Bridge reprezintă o evoluție a seriei precedente, și anume SandyBridge, asta înseamnă performanță sporită, viteză de procesare mai ridicată însă ca să fim sinceri până la sfârșit toate acestea nu sunt cu mult mai vizibile fată de un procesor din generația mai veche.

Acer Aspire V3-571G-73614G1TMakk este un laptop din gama de top a producătorului taiwanez, un model destul de nou care recent a intrat și în oferta magazinelor din România la un preț care mi se pare mai mult decât rezonabil. Nu este un laptop ieftin, însă nici nu avea cum având în vedere configurația de top cu care acesta vine. Acest model l-aș putea recomanda persoanelor care vor ceva puternic, de ultimă oră care să facă față cam la orice aplicație disponibilă în acest moment, de la editare video până la jocuri.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Fiind un laptop din gama celor premium este și normal să găsim un design plăcut și materialele din care este confecționat să fie de bună calitate. Și chiar așa și este, cei de la Acer au lăsat în urmă design-ul clasic cu care ne-au obișnuit până acum și la acest model au adus tot ce  au mai bun. Nu pot spune decât că arată foarte bine, este destul de subitire, are o grosime de numai 3.3 centimetri și cântărește numai 2.6 kilograme. Însă totuși este ceva care nu-mi place la acest model. Singurul minus pe care îl găsesc la carcasa acestuia este că plasticul din care este confecționată este lucios. Bine din punct de vedere al aspectului acesta îl face să fie mai modern, mai atrăgător însă trebuie să fiți conștienți că urmele și zgârieturile vor fi mult mai vizibile fată de un laptop cu carcasă mată sau texturată.

Iarăși, mi-ar fi plăcut ca un laptop pentru care plătesc aproape 3 salarii romanești să aibă un ecran mat. Înțeleg că ecranele lucioase sunt mai aspectoase, culorile sunt mai vii dar atunci când ieși cu un astfel de ecran afară va fi cam greu să mai poți avea aceeași claritate. Însă ce e cu adevărat de ultimă oră pe acest sistem este cu siguranță procesorul. Vorbim despre un Intel Core i7 construit pe cea mai nouă arhitectură dezvoltată de Intel, și anume Ivy Bridge. Modelul acestuia, 3610QM, este lansat undeva la începutul acestuia an funcționează la o frecvență de 2.3 GHz în modul standard iar atunci când este solicitat poate ajunge și la maxim 3.3 GHz.

Însă chiar și așa cu micile sale minusuri achiziționând acest model nu cred că veți mai fi nevoiți să faceți vreun upgrade în următorii 4-5 ani. Și asta pentru că vine cu o configurație foarte bine echilibrată astfel încât să nu veți avea nevoie de mai multă putere de procesare indiferent de aplicația pe care o folosiți. Pentru a asigura acest lucru producătorul a echipat acest model cu 4 GB de memorie RAM care însă poate fi extinsă până la maxim 8 GB. Indiferent de câte filme, jocuri, poze sau melodii veți stoca cred că va fi foarte greu să încărcați hard disk-ul care are o capacitate de 1TB.

Am precizat la începutul acestui review că poate fi un bun laptop și pentru jocuri. Și chiar așa și este, deoarece acesta vine echipat cu o placă video dedicată destul de performantă. Este vorba despre NVIDIA GeForce GT 640M o placă video cu memorie de 2GB. Ca să vă faceți o idee jocuri precum Modern Warfare 3 vor putea fi jucate la rezoluție și detalii maxime iar Battlefield 3 poate fi jucat la o rezoluție și detalii medii. Pe partea de multimedia Acer Aspire V3-571G-73614G1TMakk vine echipat ca orice alt laptop din gama sa. Adică cu un sunet premium care folosește tehnologia Dolby Home Theater v4 o camera web cu o rezoluție maximă de 1.3 megapixeli DVDRW și cititor de carduri. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate ține departe de priză până la maxim 4 ore, în funcție de utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.