Acer Aspire V3-571G-73636G75Maii

Chiar dacă marii producători de laptopuri se concentrează în principal în oferte pentru marea majoritate a utilizatorilor, propunând în cele mai multe din cazuri modele de nivel mediu, nici cei mai pretențioși ușeri, care doresc  performanțe duse la extrem, nu sunt uitați. Desigur că prețul pentru astfel de modele este unul foarte ridicat însă în funcție de firma producătoare doritorii pot găsi și modele situate ca preț sub media normală. Pentru a dovedi acest lucru, Acer ne propune un model foarte performant care deși se apropie ca preț de borna de 3000 lei, acesta este mai ieftin comparativ cu alte modele ale firmelor concurente.

Este vorba de laptopul Acer Aspire V3-571G-73636G75Maii care se remarcă prin performanțe ridicate la orice nivel. Nu e de mirare că modelul se află în topul vânzărilor, mai ales că prețul propus este unul acceptabil atât pentru cei cu bugete ridicate cat și pentru cei ce au decis să facă economii și să achiziționeze un model complet din toate punctele de vedere, capabil să rămână în top și peste câțiva ani.

Acer Aspire V3-571G-73636G75Maii din fata

tastatura Acer Aspire V3-571G-73636G75MaiiAcer Aspire V3-571G-73636G75Maii inchis

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Pe lângă faptul că acest model vine cu o configurație de ultimă oră, aspectul acestuia se încadrează în categoria laptopurilor premium. După cum puteți observa și din imaginile prezentate mai sus acesta dispune de un design elegant, care se aseamănă destul de mult cu un ultrabook, chiar dacă nu se apropie de dimensiunile acestuia. Este construit din materiale de bună calitate, care vor rezista în timp atât la zgârieturi cat și la praf sau urme de amprente. Tastatura este plată, tastele sunt plăcute la atingere și foarte silențioase. De apreciat este faptul că acest model dispune și de blocul numeric, așezat în partea dreaptă, foarte util atunci când îl veți folosi pentru aplicații de tip office. Dimensiunile acestuia sunt în limitele normale a unui laptop de 15.6 inch, adică are o greutate de 2.3 kilograme și o grosime uniformă de numai 3.2 centimetri.

După cum am precizat și la începutul acestui review acest model este unul cu o configurație excelentă, atât pentru utilizarea de zi cu zi dar și pentru jocuri sau editare foto / video. Procesorul este unul tip Intel Core i7 construit pe cea mai nouă arhitectură dezvoltată de Intel, și anume 22 nanometri. Modelul cu care acest laptop a venit echipat este 3632QM, un model lansat la începutul lui 2012 cu specificații de top. Rulează la o frecvență standard de 2.2 GHz cu 6 MB de memorie cache însă cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost poate ajunge la maxim 3.2 GHz. Are integrat și un chipset grafic tip Intel HD Graphics 4000 care va fi folosit în special când veți folosi laptopul pentru aplicații mai „ușoare”, astfel economisind energia bateriei.

Vine dotat cu 4 GB de memorie RAM, astfel că nu veți simți nevoie de mai multă memorie, indiferent de ce aplicație veți rula. În plus producătorul vă oferă și posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8 GB. Pentru stocarea fișierelor de orice fel aveți la dispoziție un hard disk clasic cu o interfață SATA 3 și cu o capacitate de stocare de 750 GB, care va fi mai mult decât suficient pentru orice tip de utilizator. Display-ul este unul care folosește tehnologia LED, cu o diagonală de 15.6 inch acesta poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli, HD. Pe partea de multimedia acesta vine echipat ca orice alt laptop, și anume: DVD-RW, cititor de carduri, cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli dar și două difuzoare stereo care folosesc tehnologia Dolby Home Theater v4 pentru un sunet clar și tare.

Am spus și la început, Acer Aspire V3-571G-73636G75Maii este un laptop bun și pentru jocuri, deci dacă ești un gamer înrăit și vrei ceva performant pe care să te bazezi atunci când instalezi cele mai noi jocuri acest model poate fi soluția. Pe lângă placă video integrată în procesor acesta dispune și de o placă video dedicată care va fi utilizată doar atunci când laptopul va fi folosit pentru jocuri sau aplicații solicitante. Cea dedicată este NVIDIA GeForce GT 630M, o placă video performantă, cu 2 GB de memorie cu ajutorul căreia veți putea juca jocuri precum Anno 2070 sau Skyrim la rezoluție și detalii medii.

Nu duce lipsă nici de porturi USB, acesta având 2 porturi USB 2.0 dar și unul USB 3.0 pentru transfer de viteză. Vine cu modul de wireless tip 802.11 a/g/n dar și bluetooth versiune 4.0. Sistemul de operare cu care vine este Linux însă personal recomand instalarea altui sistem de operare,  în special Windows 7 sau 8. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule, deci vă puteți aștepta la o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore și 30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.