Acer Iconia A501

Dacă nevoile tale se reduc doar la web browsing, filme, muzică dar și ceva jocuri mai ușoare gen Angry Birds atunci o tabletă performantă precum Acer Iconia A501 iți va satisface fără probleme aceste nevoi. În plus aceasta iți va oferi și o portabilitate mărită fată de clasicul calculator dar și o autonomie mult mai ridicată fată de un laptop. Bineînțeles că nu o veți putea folosi pentru aplicații office sau pentru chat decât foarte limitat, însă pentru acest lucru puteți cumpăra o tastatură externă.

Fiind o tabletă lansată relativ recent, prețul acesteia este unul destul de bun, având în vedere și configurația. În plus aceasta vine echipată cu cam tot ce este nevoie pentru a putea naviga pe internet în condiții optime sau pentru a rula un joc HD fără a se bloca sau înțepa. Deși nu este specificat nicăieri, garanția oferită de producător este de 24 de luni, însă după cum probabil știți deja Acer este un producător recunoscut pentru produsele fiabile, astfel că nu cred că veți ajunge cu ea la garanție.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și aspect pot spune că această tabletă nu mă impresionează cu ceva anume, însă cred că se încadrează în standardele actuale, atât ca și design cat și ca dimensiuni. Este destul de simplă însă în același timp este foarte elegantă. Este construită dintr-un aliaj, cred ca aluminiu, iar pe spate se regăsește logo Acer. Pe lateral se găsesc butoanele clasice pentru volum, cititorul de carduri dar și cel pentru deschis/închis. Are o greutate de 750 de grame însă având în vedere că are un ecran destul de generos pot spune că nu cântărește deloc mult. Grosimea acesteia depășește cu puțin un centimetri, mai exact 1.3 centimetri.

Este pusă în mișcare de un procesor NVIDIA Tegra 2 Dual Core Cortex A9 care funcționează la o frecvență de 1 GHz și care nu vă permite să aveți nici măcar o secundă de întârziere atunci când veți atinge ecranul. Memoria RAM este de 1 GB DDR2 iar pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un SSD cu o capacitate de 16 GB însă care poate fi extinsă cu încă 64GB prin intermediul cititorului de carduri. Pentru jocuri și filme acesta are o placă video Ultra Low Power GeForce GPU destul de performantă care va face fată oricărei aplicații.

La capitolul conectivitate Acer Iconia A501 este dotată atât cu WiFi 802.11 b/g/n, bluetooth, GPS dar și suport pentru 3G. Are disponibilă și câteva porturi precum 1 x HDMI, 1 x USB 2.0, 1 x microUSB 2.0 foarte utile la un astfel de gadget. Cum era de așteptat și aceasta are 2 camere web una în partea din spate cu o rezoluție maximă de  5 megapixeli cu autofocus și blitz dar și una în partea din fată cu o rezoluție maximă de 2 megapixeli. Sunetul este asigurat de două difuzoare, deci stereo și are și o ieșire audio. Are și câțiva senzori caracteristici gen: G-senzor, senzor de lumină, senzor de proximitate, E-busolă și girometru. Bateria este Litiu Ion cu o capacitate de 3260 mAh, care conform producătorului vă oferă o autonomie de până la 10 ore navigare pe internet și 8 ore redare video. Sistemul de operare pe care îl veți găsi este Android 3.2 Honeycomb însă cu siguranță veți putea face un update la Ice Cream Sandwich.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.