Acer TM5744-384G50Mnkk

Acer TM5744-384G50Mnkk poate fi alegerea potrivită atunci când activitatea desfășurată în fata unui laptop se rezumă numai la internet, muzică, filme și poate ocazional un joc 3D cu cerințe de sistem mai mici. Acesta având o placă video ceva mai slabă fată de un laptop din categoria multimedia sau gaming nu poate fi o soluție pentru pasionații de jocuri. Dar targetul acestui model cu siguranță nu a fost acesta, se potrivește celor care caută un laptop cu un raport preț performantă foarte bun.

Prețul mic este dat și de faptul că acest model vine cu sistemul de operare Linux, un sistem de operare gratuit, deci nu trebuie să plătiți în plus pentru o licență. Personal recomand să instalați Windows 7, deoarece acesta va funcționa la parametri optimi. După cum bine știți cei de la Acer oferă o garanție de doar 12 luni pentru produsele sale, deci nici acest model nu face excepție de la regulă.

Acer TM5744-384G50MnkkAcer TM5744-384G50Mnkk dintr-o parteAcer TM5744-384G50Mnkk inchis

 

 

 

 

 

Vezi ce pret are acum dar si mai multe imagini aici …

Pe lângă faptul că este ieftin încă un aspect este de apreciat la acest model, și aici mă refer la design-ul acestuia dar și la materialul din care este construit. După cum se poate observa și din imaginile de mai sus cei de la Acer au ales să folosească același design clasic pe care îl găsim la toată linia de laptopuri office. Îmi place că deși este un laptop ieftin s-au folosit materiale de bună calitate, iar finisajul acestuia este unul mat – de apreciat deoarece urmele, zgârieturile nu vor fi la fel de vizibile precum la un laptop glossy. Ca și dimensiuni acesta se încadrează în standardele actuale, cu o greutate de numai 2.5 kilograme și o grosime de 3.3 centimetri.

Trecem de partea vizuală, și vom încerca să descompunem din cuvinte și configurația acestuia. Începem cu procesorul, un Intel Core i3 construit pe arhitectura SandyBridge, 32 nanometri. Modelul acestuia este 380M, model pe care l-am mai întâlnit și la alte laptopuri din categoria office, lucrează la o frecventă de 2530 MHz cu o memorie cache de 3072 KB. Nu pot spune că este un procesor de ultimă oră, însă cu siguranță este unul suficient de bun pentru această configurație.

Ecranul, deși este componentă pe care o folosim 100% din timp foarta multe persoane nu sunt interesate decât de diagonala acestuia. Acesta are un display cu o diagonală standard de 15.6 inch, este un ecran care folosește tehnologia LED și care poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli, adică HD Ready. Deși nu cred că veți folosi vreodată mai mult de 4 GB, producătorul a ales ca acest model să vină echipat cu maximul suportat de placă de bază, și anume 8GB de memorie RAM. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic cu o capacitate de 500GB, care va fi mai mult decât suficient.

După cum am precizat și la începutul acestui review, Acer TM5744-384G50Mnkk este un laptop cu care veți putea juca și ceva jocuri, însă ceva mai vechi. Și asta deoarece vine echipat cu o placă video integrată din seria Intel HD Graphics. Este perfectă pentru filmele în format HD însă nu și pentru jocurile de ultimă generație. Pe partea de multimedia acesta vine dotat cu cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli, DVD-RW, cititor de carduri și două difuzoare stereo. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate asigura fara probleme o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.