Allview APC D425

Astăzi o să vorbim despre cel mai ieftin laptop al momentului, mai exact despre laptopul Allview APC D425. Este un laptop produs de o firmă românească, deci este primul laptop românesc prezentat pe acest site, și probabil prima firmă românească care produce laptop-uri. Însă tot de la această firmă mai puteți cumpăra telefoane sau tablete, la prețuri mult mai mici față de ceilalți concurenți.

Însă astăzi vom face un scurt review laptopului Allview APC D425, un laptop cu un preț foarte mic destinat persoanelor ce își doresc un laptop cu dotări decente, de dimensiuni reduse, la un preț la fel de redus. Deci dacă nu vrei să faci o gaură în buget sau să te împrumuți pentru a cumpăra un laptop de sărbători atunci acesta este alegerea perfectă. Acesta a fost creat pentru a satisface cerințele de portabilitate având o greutate de numai 1.4 kilograme.

Allview APC D425 deschisAllview APC D425 intre deschistastatura Allview APC D425

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Design-ul este unul foarte modern, simplu și atractiv. Fiind complet negru, și foarte subțire (carcasa măsoară o grosime de aproximativ 1inch) acesta dă impresia unui laptop de tip premium. Tastatura este una ergonomică, tastele sunt puțin rotunjite și cu o mică distanță între ele, semănând foarte mult cu tastatura laptopurilor Sony Vaio. Fiind un laptop de dimensiuni reduse acestuia îi lipsește tastatura numerică.

În continuare vom analiza și componentele importante ale acestui notebook. Începem prin a vorbi despre procesorul de tip Intel Atom, un procesor de o generație mai veche, construit pe arhitectura 45 nanometri. Modelul acestui procesor este D425, are un singur nucleu care rulează la o frecvență de 1800 Mhz și are o memorie cache de 512 KB. Nu este un procesor de ultimă generație, nici nu este unul foarte performant însă este suficient pentru a rula fără probleme aplicațiile uzuale.

Display-ul este unul de dimensiuni reduse, măsurând o diagonală de 13.3 inch. Acesta va reda imagini surprinzător de clare și realiste la o rezoluție maximă de până la 1280 x 800 pixeli. Fiind un display de tip LED acesta este extrem de subțire, și în plus acesta va avea un consum redus de energie, ceea ce înseamnă o autonomie de lucru mărită.

La capitolul memorie Allview APC D425 vine cu un minimum de 2GB suficienți pentru a funcționa fluent Windows 7. Însă pentru o performanță sporită recomand un upgrade la minimum de 4GB. Atenție dacă veți dori să faceți upgrade va trebui să înlocuiți această plăcuță deoarece acesta dispune de un singur slot. Hard disk-ul este unul cu o capacitate de stocare decentă, vorbim de 320 GB. Pentru acesta configurație nici nu era nevoie de mai mult spațiu, deoarece nu prea ai ce face cu el.

Nu strălucește nici la capitolul video, acesta nefiind punctul său forte, însă nici nu a fost proiectat ca fiind un laptop pentru jocuri. Vine din fabrică echipat standard cu o placă video integrată produsă de Intel, mai exact modelul 945G SE. Despre această placă video nu am găsit foarte multe informații deci nu vă pot spune dacă merg filmele HD, de jocuri nici nu discutăm.

2 thoughts on “Allview APC D425”

  1. Pingback: Laptop Lenovo IdeaPad S205 cu procesor E-350 și E-450 Review
  2. Trackback: Laptop Lenovo IdeaPad S205 cu procesor E-350 și E-450 Review
  3. Pingback: Laptop Allview APC-N570 W Review
  4. Trackback: Laptop Allview APC-N570 W Review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.