Allview APC-N570 W

Astăzi vom vorbi despre un laptop care, chiar dacă este numit laptop cred că se încadrează cel mai bine în categoria netbook. Și asta nu numai  pentru că este un laptop de dimensiuni reduse dar și configurația acestuia îl fac să se încadreze în această categorie. Vorbim despre un nou laptop ce a apărut recent pe piață, un laptop „românesc” și anume Allview APC-N570 W.

Despre Allview am mai discutat int-un articol recent atunci când v-am prezentat laptopul Allview APC D425. Dacă nu ați auzit prea multe despre această firmă, nu vă faceți griji pentru că nici eu nu am auzit mai nimic până de curând. Allview este o firmă românească ce produce diverse gadget-uri (laptopuri, telefoane, gps-uri, etc), de fapt nu le produc chiar ei, echipamentul este produs de altcineva sub brandul Allview, iar ei practic doar le vând.

tastatura Allview APC-N570 WAllview APC-N570 W  din fataAllview APC-N570 W deschis

 

 

 

 


Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

La capitolul design cei de la Allview ne surprind cu un laptop complet alb cum numai la Apple și la noua serie Toshiba L750 mai găsim. Tastatura este una în culoarea carcasei, tastele sunt plate, cu puțin spațiu între ele, iar colțurile sunt foarte puțin rotunjite. Fiind un laptop de dimensiuni reduse tastatura numerică lipsește. Carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate însă este unul lucios.

Recomand acest laptop persoanelor ce își doresc unul pentru aplicațiile de tip office și pentru aplicațiile uzuale. De ce spun asta? Păi în primul rând procesorul este unul entry level, vorbim despre un procesor Intel Atom, construit pe tehnologia 45 nanometri. Modelul acestui procesor este Dual Core N570, rulează la o frecvență de 1660 Mhz și are o memorie cache de 1024 KB (1MB).

Display-ul este unul ce folosește tehnologia LCD LED, pentru a reda imagini foarte clare și realiste dar și pentru un consum de energie redus. Nu este un display de dimensiuni obișnuite, ci vorbim despre unul ce măsoară aproximativ 13.3 inch. Rezoluția maximă care o poate afișa acest ecran este de 1280 x 800, ceea ce face din acest display unul cu suport HD.

Nici la capitolul memorie RAM nu pot spune că este un laptop ce mă da pe spate. Dar cum am spus și la început acesta este un laptop ieftin deci 2GB de memorie cred că sunt suficienți oricărui utilizator basic.  Tipul acestei memorii este DD3, iar dacă mai suportă nu știm pentru că producătorul nu specifică nimic despre așa ceva. Hard disk-ul este unul cu o capacitate standard, mai exact 320 GB.

Nu ne așteptam să găsim o placă video dedicată pe acest sistem, deci vine echipat cu o placă video integrată de tip Intel HD Graphics. Nu este una extraordinară dar cel puțin are suport HD, deci filmele în format HD 720p le veți putea vedea pe acest laptop. Are cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli, cititor de carduri însă pentru a reduce greutatea (acesta cântărește 1.46 Kg)  cei de la Allview nu au pus și DVD-RW, oricum nu știu câtă lume mai folosește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.