LG S12AHP

Cum clima din tara noastră a devenit încet încet o climă deșertică cred că în acest moment un aparat de aer condiționat este absolut necesar pentru a putea avea parte de seri dormite și odihnite la o temperatură umană. Chiar dacă unele persoane au idei preconcepute despre un astfel de aparat, acesta nu mai poate fi considerat un lux și nici nu putem spune că sunt nocive corpului uman.

Însă înainte de a achiziționa un aer condiționat este absolut necesar să vă gândiți unde și cat îl veți folosi. Deoarece aceste aparate sunt disponibile în funcție de puterea lor (BTU) iar dacă nu aveți nevoie să răciți un spațiu foarte mare nu este nevoie să cumpărați un aparat foarte puternic. De exemplu LG S12AHP, aparatul despre care vom vorbi astăzi este recomandat pentru a răci un întreg apartament.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Pentru unii destul de important iar pentru alții chiar nu contează cum arată ci doar să își facă treaba bine, da despre design este vorba. Acest model are un aspect destul de clasic, nu vine cu ceva nou însă pentru prețul cu care se vinde eu zic că arată chiar bine. Unitatea interioară are un display LCD (destul de mic) care vă va indica temperatura presetata, iar ca dimensiuni sau materiale folosite aceasta se încadrează în standardele actuale.

Am uitat să precizez la începutul acestui review că inclus în preț nu este și instalarea acestuia, deci va trebui să plătiți în plus și o firmă autorizată pentru acest lucru (aici găsiți o listă cu firmele autorizate pentru service și instalare). Puterea pentru răcire a acestuia este de 12000 BTU cu un consum de 3500 de wați. Iar dacă veți dori să folosiți pentru încălzire aceasta are o putere de 12800 BTU iar consumul energetic este de 3700 wați. Eu zic că este un consum destul de bun, nu se compară cu un AC Inverter însă pentru puterea destul de mare este bine.

Ce mai este foarte important pentru un aparat de aer condiționat este silențiozitatea acestuia, pentru că nu cred că ai vrea ca unitatea din cameră să fie prea gălăgioasă iar cea de afară să deranjeze toți vecinii. LG S12AHP are un zgomot pentru unitatea interioară de 41/36/32 decibeli ( în funcție de viteză: maximă / medie / minimă), iar pentru unitatea exterioară de 49 decibeli. În plus acesta dispune de sistem de purificare a aerului cu PLASMA (realizat numai de LG) reține substanțele toxice microscopice, praful, acarienii, particulele de polen, parul de animale de casă.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-IXXwmBMar8[/tube]

Ce mai trebuie să știți despre acest aparat este faptul că distriburea aerului poate fi  în 4 direcții pentru a evita diferențele de temperatură și pentru a păstra camera la o temperatură constantă și uniformă. Are și câteva funcții standard precum Hot start, Repornire automată și Dezumidificare (îndepărtare a umidității în exces fără a răci prea mult încăperea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.