Asus 1015BX-BLK060W

Cu siguranță Asus 1015BX-BLK060W a fost conceput pentru cei care sunt mai mereu pe drumuri și au nevoie de un mini laptop care să nu le îngreuneze bagajul dar cu care să poată viziona un film fără probleme, să poată naviga pe internet, sau chiar să editeze un document office pentru la birou. Cu toată că foarte multe persoane când vine vorba de portabilitate și-au îndreptat privirea către tablete, o tastatură fizică nu se poate compara cu una virtuală.

De aceea recomand acest netbook în special celor care nu prea se descurcă cu ecranul touchscreen și celor care nu vor să își care laptopul de 2-3 kilograme peste tot. E bine de știut de la bun început că sistemul de operare cu care acest mini laptop vine este FreeDos, un sistem de operare gratuit foarte rudimentar. Recomandarea mea ar fi să instalați Windows 7 Home Edition, chiar și Ubuntu, pentru a funcționa la parametri optimi.

tastatura Asus 1015BX-BLK060WAsus 1015BX-BLK060W inchisAsus 1015BX-BLK060W din fata

 

 

 

 

 

Vezi pretul dar si alte imagini aici …

Fiind un laptop marca Asus este clar că vorbim despre materiale de bună calitate. Așadar carcasa este construită dintr-un plastic negru cu finisaj lucios – probabil singurul minus la capitolul aspect. În schimb ca și dimensiuni acesta se încadrează în standardele actuale, are o greutate de numai 1.3 kilograme și o grosime de 3 centimetri. Pe partea de porturi și conexiuni acesta dispune de: 1 VGA, 1 HDMI, 2 USB2.0, ieșire pentru microfon dar și audio, mai exact strictul necesar pentru un astfel de gadget.

Deși vorbim despre un netbook, acest model vine echipat cu un procesor suficient de performant pentru a duce în spate atât sistemul de operare dar și alte câteva programe în background. Este vorba despre un AMD Dual-Core construit pe platformă 40 nanometri. Modelul acestuia este C-60, un model cu două nuclee care funcționează la o frecvență standard de 1000 MHz cu o memorie cache de 1024 KB.

Ecranul cu care acesta vine este unul destul de mic, în comparație cu laptopurile din zilele noastre, însă perfect pentru concedii sau excursii. Acesta este un LCD LED cu o diagonală de 10.1 inch, mai pe înțelesul tuturor acesta are aproape 26 de centimetri, și care suportă o rezoluție maximă de 1024 x 600 pixeli. Vine echipat cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 1GB, care aș putea spune că este exact la limită. Hard disk-ul însă este unul destul de încăpător, are o capacitate de stocare de 320GB.

La capitolul video Asus 1015BX-BLK060W putem spune că este un netbook care se poate descurca foarte bine cu un film în format Full HD. Și asta deoarece acesta are o placă video integrată AMD Radeon HD 6290, cu suport HD. Pe partea de multimedia acesta are în dotare două difuzoare stereo, cititor de carduri dar și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli, ideală pentru video conferințe. Bateria este Litiu Ion cu 3 celule care vă poate aduce o autonomie de lucru de până la 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.