Asus K53SC-SX140D

Dacă ești genul de persoană care se joacă tot ce apare nou pe internet, sau dacă îți place să instalezi tot felul de programe, care mai de care cu cerințe mai mari,  atunci cu siguranță ai nevoie de un laptop cu o configurație puternică care să poată face față cu succes, fără să stai 5 minute să te rogi să pornească sau să se înțepe în timp ce vizionezi un film în format High Definition.

De aceea astăzi, îți voi prezenta probabil un best buy din această categorie, un laptop care dacă te vei grăbi puțin îl vei găsi la promoție zilele acestea, adică la un preț mai mic. Este vorba despre laptopul Asus K53SC-SX140D, un laptop care pot spune că din punctul meu de vedere este aproape perfect, un laptop ideal. De ce nu este perfect? Păi pentru că nimic nu este perfect, însă acesta cu câteva îmbunătățiri minore poate atinge perfecțiunea :). Urmăriți acest review până la sfârșit ca să aflați de ce este în stare acest laptop și ce trebuia să mai aibă pentru a fi perfect.

Asus K53SC-SX140D deschisAsus K53SC-SX140D din fataAsus K53SC-SX140D tastatura

 

 

 


Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Cum aspectul este foarte important atunci când vorbim despre un laptop, la capitolul design acest laptop arată super bine și se cunoaște de la o poștă că este un laptop din gama premium. Calitatea materialelor este una foarte bună, fiind confecționat dintr-un material ce are la baza sa aluminiul, deci este și foarte rezistent față de un laptop cu carcasa din plastic. Culoarea carcasei este una asemănătoare lemnului, și tot pe carcasă se mai găsește și o textură astfel creând o combinație impresionantă de tehnologie și stil. Tastatura este neagră, este o tastatură completă ergonomică, adică are și tastatură numerică, plus tastele sunt late nu rețin praful și rămân confortabile chiar și după sesiuni extinse de folosire, totul pentru a ridica productivitatea și interacțiunea.

Procesorul acestui laptop este unul de ultimă generație, un procesor de tip Intel Core i7, care face parte din a doua generație de procesoare Intel – 32 nanometri. Modelul acestuia este 2670QM, un model lansat undeva pe la jumătatea acestui an, fiind un procesor cu 4 nuclee care funcționează la o frecvență standard de 2.2 GHz și 3.1 GHz în modul turbo și un mega cache de 6 MB. Acestea fiind spuse nu cred că mai este vreun dubiu cu privire la capacitățile acestui sistem.

Am scris mai sus că încă nu este un laptop perfect, ci doar unul extrem de „arătos” și de bun. Unul dintre motivele pentru care am scris asta a fost display-ul. Acesta vine cu un display de tip glare, adică pe românește un display lucios care va reflecta orice imagine în el. Mi-ar fi plăcut să văd pe acest super sistem un display de tip mat, însă acesta este mai mult un moft de-al meu :). În schimb ecranul măsoară o diagonală care este deja standard, adică 15.6 inch, este un ecran iluminat de LED și afișează o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli, deci nu este Full HD ci doar HD 720p.

Dacă la capitolele enumerate mai sus acest sistem excelează, nu se putea nici la restul să stea prost. Astfel că cei de la Asus au echipat acest model cu o plăcuță de memorie RAM de nici mai mult nici mai puțin de 4GB. Însă dacă vi se pare prea puțin atunci îi puteți face un upgrade cu încă 4 GB, memoria maximă pe care acesta o suportă fiind undeva la 8 GB DDR3. Nefiind o problemă în zilele noastre, hard disk-ul este unul foarte încăpător, având o capacitate de stocare de 750GB.

Probabil cea mai așteptată parte din acest review, de gameri dar și de pasionații de filme este acesta, când voi vorbi despre placa video. Acest sistem funcționează cu două plăci video. Una dintre ele este integrată în procesor, fiind una de tip Intel HD Graphics 3000 – rulează la o frecvență de 650 Mhz și ajunge până la 1.1 GHz. Aceasta va fi folosită automat când veți rula aplicații mai puțin solicitante și care nu au nevoie de placă video dedicată, astfel făcându-se și economie de energie. Iar a două placă video este una dedicată, produsă de NVIDIA model GT 520MX. Aceasta are o memorie de 1024 MB și va fi atentă să nu vi se blocheze niciun joc sau film.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=r4YEzphFqmg[/tube]

Pe partea de multimedia Asus K53SC-SX140D vine echipat cu două difuzoare integrate de tip Altec Lansing, un cititor de carduri de tip 4 în 1, cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli dar și un DVD-RW numai bun de ars ceva cd-uri sau dvd-uri. Are ieșire HDMI, pentru cei ce vor să îl folosească ca media player, sau pentru cei ce vor o experiență de joc mai bună, are un port USB 3.0 foarte bun atunci când ai ceva mai mare de copiat. Bateria este una de tip Li Ion 6 Celule care poate obține o autonomie de până la 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.