Asus K53SD-SX237V

Asus K53SD-SX237V este un laptop care recent a apărut și în oferta celor de la eMAG la un preț care mi s-a părut destul de bun. Acesta poate fi un bun înlocuitor pentru PC-ul dumneavoastră, mai ales dacă sunteți pasionați de filme, jocuri și în general tot ce ține de aplicații multimedia. Cum am scris și mai devreme acest model face parte din categoria multimedia a celor de la Asus iar acest lucru vă poate permite să faceți chiar și editare video însă la nivelul mediu.

Poate că la prima vedere prețul vi se va părea un pic cam piperat însă este bine de știut înainte de achiziționare că în prețul acestui sistem veți primi și sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium 64 biți, astfel că nu va mai trebui să cheltuiți alți bani pentru o licență. Garanția oferită de producător este standard, adică 24 de luni însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni. E bine să aveți o astfel de poliță în caz că doriți să îl păstrați mai mult de 3-4 ani.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și dimensiuni Asus K53SD-SX237V pot spune că se încadrează în standardele actuale. Și aici vorbim despre o greutate de 2.6 kilograme cu baterie cu tot și de o grosime de numai 3.3 centimetri în partea de jos iar 3.5 centimetri în partea de sus. Design-ul este unul în stilul clasic a celor de la Asus, însă diferență o face culoarea acestui model. Nu mai găsim clasicul negru, acesta vine cu un maro deschis, cu un finisaj lucios foarte plăcut la atingere însă cu câteva dezavantaje. Tastatura este neagră, la prima vedere tastele par destul de rezistente și de bună calitate iar un mare plus este faptul că vine și cu tastele numerice.

Însă ce face cu adevărat prețul acestui laptop este cu siguranță procesorul. Acesta vine cu un procesor de ultimă generație, Intel Core i7 construit pe arhitectura 32 nanometri, numită și SandyBridge. Modelul folosit este 2670QM, model lansat undeva la începutul anului 2011. Este un model puternic, rulează la o frecvență standard de 2.2 GHz și cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost poate ajunge și la maxim 3.1 GHz, atunci când va fi solicitat. Ecranul este un LCD LED, standard cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Dacă tot am spus la începutul acestui review că este un bun laptop pentru jocuri, nu cred că există joc sau altă aplicație care să nu aibă suficientă memorie RAM. Și asta deoarece acest model vine echipat cu maximul de memorie suportat, și anume 8GB DDR3. Un dezavantaj, dacă îl pot numi așa este faptul că nu veți mai putea face upgrade însă nici nu cred că veți avea nevoie. Spațiul pentru stocarea fișierelor este asigurat de un hard disk clasic, cu interfață SATA 3 cu o capacitate de 750GB. Dacă vreți totuși o viteză mai mare pentru rularea aplicațiilor vă recomand să instalați în paralel cu acest HDD un SSD.

Am ajuns și la partea cea mai interesantă și importantă pentru pasionații de jocuri, și anume placa video. Acest model vine echipat standard cu o placă video dedicată, model NVIDIA GeForce 610M cu 2GB de memorie RAM. Nu vă gândiți că veți putea juca tot ce apare însă cu această placă veți putea juca jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 la o rezoluție și detalii minime iar Fifa 11 sau Sims 3 pot fi jucate la rezoluție și detalii maxime. Nu mai vorbim despre filmele HD, acestea vor rula fluent și fără probleme.

Fiind un laptop din categoria multimedia Asus K53SD-SX237V vine echipat cu un sistem audio premium SonicFocus, care vă va reda un sunet clar chiar și la un volum ridicat. Are și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli, excelentă pentru video conversațiile pe Skype sau Messenger. Are și cititor de carduri 4 în 1 dar și DVD-RW pentru scrierea și citirea de CD/DVD. Legat de autonomie acesta vine echipat cu o baterie cu 6 celule, aceasta asigurându-vă o autonomie de lucru de până la 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.