Asus K53SM-SX026D

Un alt laptop din seria de laptopuri premium de la Asus este și modelul K53SM-SX026D. Este un model destul de nou, destinat în special pasionaților de jocuri dar și pentru cei ce lucrează cu programe ce necesită resurse destul de mari (ex: editare video, foto). Este un laptop cu o configurație foarte bine structurată, astfel că nu veți fi nevoiți să faceți niciun upgrade la absolut nicio componentă după achiziționare acestuia, și zic eu că nici în următorii ani.

Chiar dacă nu foarte multă lume este interesată de acest lucru este bine de știu, Asus K53SM-SX026D are o garanție oferită de producător de 24 de luni. Opțional, dacă aveți de gând să îl păstrați mai mult puteți opta pentru o extragarantie, adică plătiți în plus pentru a va asigura laptopul cu încă 12 sau 24 de luni. Sistemul de operare pe care îl veți găsi după achiziționare este Free DOS, însă personal vă recomand să achiziționați o licență de Windows 7.

Asus K53SM-SX026D din fataAsus K53SM-SX026D difuzoareAsus K53SM-SX026D din lateral

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Asus K53SM-SX026D nu este un notebook doar cu o configurație foarte bună, acesta are și un design foarte bine pus la punct, simplu, elegant dar și atractiv. Carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate, este foarte bine finisată, exact cum ar trebui să fie un laptop premium în 2012. Poate fi și un desktop replacement, și nu doar prin prisma configurației sale dar și pentru că are o tastatură completă – are în componentă și tastatura numerică, aceasta se va dovedi foarte utilă atunci când veți lucra cu cifre.

E timpul să trecem și la detalii ceva mai tehnice, să le explicăm, detaliem, si pentru cei ce nu cunostinte legate de tehnologie. În primul rând voi începe să vă scriu câteva lucruri despre ecranul cu care vine acest mode. Este un display standard, adică cu o diagonală de 15.6 inch care știe să afișeze o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Singurul minus pe care îl pot da acestui ecran este faptul că este glare, și știți foarte bine părerea mea despre aceste ecrane. Alta componentă foarte importantă, creierul acestui laptop, da despre procesor este vorba. Vorbim despre un model Intel Core i5, construit pe tehnologia SandyBridge, cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel. Modelul acestuia, 2450M,  este unul extrem de nou, lansat chiar la începutul acestui an. Are 4 nuclee care funcționează la o frecvență de 2.5 GHz în modul standard dar poate ajunge și la 3.1 GHz.

La capitolul memorie Asus K53SM-SX026D vine echipat cu o plăcuță de memorie de 4GB. E suficient și nu cred că veți avea nevoie de mai multă memorie indiferent de ce veți rula. Pe parcurs, în timp, dacă necesitățile dumneavoastră se vor schimba puteți oricând să faceți un upgrade, deoarece acesta suportă până la maxim 8 GB de memorie, cu condiția să fie DD3 si să funcționeze la o frecvență de 1333 MHz. Hard disk-ul este unul clasic, tip SATA, cu o capacitate de stocare destul de generoasă, 750GB. Este special pentru gameri știind că ei au nevoie de foarte mult spațiu pentru jocuri.

Am ajuns și la partea cea mai interesantă, și mai așteptată de cei pasionați de jocuri, desigur este vorba despre placa video. Acest model vine cu o placă video dedicată, un NVIDIA GeForce GT 630M cu o memorie de 2048 MB (2GB). Este o placă video foarte bună pentru jocuri dar și pentru editare video. Aceasta suportă să editați în același timp 2 fișiere la o rezoluție de 1024 de pixeli. Jocuri precum  Mafia 2 sau Metro 2033 vor putea fi jucate la o rezoluție mare fără nicio problemă.

Pe partea de multimedia Asus K53SM-SX026D are în dotare cam aceleași componente pe care le găsim pe majoritatea laptopurilor din ziua de astăzi, fie ele ieftine sau scumpe. Este vorba despre DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1, două difuzoare integrate Altec Lansing și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este una foarte bună, Litiu Ion cu 6 celule care vă asigură o autonomie de până la 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.