Asus K53SM-SX027D

Astăzi vom face un review laptopului Asus K53SM-SX027D, probabil un best buy în acest moment la categoria multimedia/gaming. Recent a apărut și în oferta celor de la eMAG la un preț foarte atractiv, chiar și pentru mine care nu sunt un pasionat de notebook-uri. Însă configurația acestui sistem depășește chiar și multe sisteme desktop, atât la performanță dar și la preț. Dacă cumperi acest laptop cu siguranță nu va mai trebui să faci un upgrade de niciun fel un timp destul de îndelungat.

Plus că este un laptop marca Asus, asta înseamnă calitate și fiabilitate mai presus de toate. Garanția oferită de producătorul taiwanez este de 24 de luni, dar aceasta poate fi extinsă contracost cu încă 12 sau 24 de luni. Puteți chiar opta și pentru pachetul Service Express, cu care în caz că veți ajunge cu el la garanție va fi reparat în cel mai scurt timp, maxim 5 zile. Sistemul de operare cu care acesta vine este FreeDos, însă vă recomand să achiziționați si să instalați Windows 7 pentru a lucra la capacitate maximă.
Asus K53SM-SX027D din fataAsus K53SM-SX027D touchpadAsus K53SM-SX027D tastatura

 

 

 


Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și aspect Asus K53SM-SX027D la prima impresie acesta nu te face să crezi că sub carcasa sa se ascunde un adevărat mastodont. Este un laptop cu un design simplu, fără niciun element care să te facă să exclami sau care să zici da asta e laptopul pe care mi-l doresc. Nu. Tocmai după ce vei vedea și ce configurație are vei începe să ți-l dorești cu adevărat. Carcasa folosită este una construită dintr-un plastic de bună calitate, este un maro închis, și cântărește numai 2.6 kilograme. După cum puteți observa și în imaginile de mai sus tastatura este completă, adică are și taste numerice.

Ecranul folosit la acest model este un LCD LED cu o diagonală de 15.6 inch și cu o rezoluție de până la maxim 1366 x 768 pixeli – HD Ready. Nu-mi place că este Glare – lucios, asta înseamnă că imaginile vor fi mai viu colorate însă în spații deschise lumina se va reflecta în el. Piesa de rezistență a acestui sistem este fără doar și poate procesorul. Este vorba despre un Intel Core i7 construit pe tehnologia SandyBridge – 32 nanometri. Modelul acestuia este 2670QM, model lansat undeva la jumătatea anului 2011, deci un model nou. Are 4 nuclee care funcționează la o frecvență de 2.2 GHz în modul standard și poate ajunge și la 3.1 GHz în modul turbo.

Trecem mai departe și ajungem și la capitolul memorie. Asus K53SM-SX027D vine echipat standard cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB. Pentru început cred că este suficient însă pe parcurs dacă doriți mai puteți face un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8 GB de memorie RAM. Fiind un laptop dedicat celor pasionați de jocuri sau celor care se ocupă de editare video, hard disk-ul este unul clasic cu o capacitate de 750GB, adică un HDD suficient de mare indiferent de câte jocuri sau filme ai copia.

Probabil cea mai așteptată parte din acest review, momentul în care vom vorbi despre placa video. Asus K53SM-SX027D  vine cu o placă video dedicată, model NVIDIA GeForce GT 630M cu o memorie de 2GB. Este o placă ce face parte din clasa middle entry (clasa de mijloc) pentru laptopuri. Asta nu înseamnă că nu veți putea juca ultimele jocuri apărute. De exemplu jocuri precum Anno 2070 sau Skyrim le veți putea juca la rezoluție și detalii medii.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=QGVehWEKoGU&hd=1[/tube]

Nici pe partea de multimedia laptopului Asus K53SM-SX027D nu îi lipsește nimic. Vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1 și două difuzoare stereo tip Altec Lansing. La capitolul conectivitate enumerăm câteva porturi mai importante cu care acesta vine dotat: 1 port USB 3.0, HDMI și VGA. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate obține o autonomie de lucru de până la 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.