Asus K53SM-SX139D

Astăzi ne vom îndrepta atenția asupra unui laptop premium din gama celor de la Asus. Este vorba despre modelul K53SM-SX139D, model destul de nou care recent a apărut, s-au l-am descoperit eu, în oferta celor de la eMAG la un preț rezonabil. Este un sistem solid, foarte performant care va face fată aplicațiilor de orice fel fără probleme. Având o configurație de ultimă oră poate fi considerat și un desktop replacement.

Ce mai îmi place la acest laptop este faptul că vine cu sistemul de operare Free Dos, ceea ce înseamnă că vă oferă libertatea de a alege exact ce sistem de operare doriți dumneavoastră. Personal v-aș recomanda să instalați Windows 7 pe 64 de biți, pentru a funcționa la capacitate maximă. Cântărește numai 2.6 kilograme, deci putem considera că se încadrează în standardele actuale, standarde pe care ar trebui să le îndeplinească un laptop în 2012.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Dacă la capitolul performanțe Asus K53SM-SX139D este un laptop care impresionează pe oricine, nu același lucru îl putem spune și despre aspectul acestuia. Nu spun că este un laptop cu un design învechit sau urât însă nu este nici un laptop care să te facă să spui WOW. Făcând parte din seria K de laptopuri nici acesta nu avea cum să aibă un alt design decât cel clasic cu care ne-au obișnuit cei de la Asus. Carcasa este construită dintr-un plastic de culoare maro închis, care la prima vedere pare destul de robust, cu finisaje bune și plăcut la atingere. Suprafața acesteia este texturată, astfel că va reuși să elimine cu succes urmele lăsate de degete dar și praful nu va fi atât de vizibil ca pe o carcasă lucioasă. Tastatura este neagră, completă, adică și cu taste numerice.

Cu procesorul de ultimă oră cu siguranță nicio aplicație, oricare ar fi ea, nu va porni în mai mult de 10 secunde. Și aici vorbim despre un Intel Core i5, construit pe cea mai nouă arhitectură dezvoltată de Intel, și anume SandyBridge. De asemenea modelul acestuia, 2450M, este unul foarte nou, lansat undeva la începutul anului acesta. Acesta funcționează la o frecvență standard de 2500 MHz iar în când va fi solicitat mai puternic acesta poate ajunge și la maxim 3100 MHz toate acestea în combinație cu o memorie cache de 3 MB distribuită pe 4 nivele. Ecranul cu care acesta vine echipat este unul standard, un LCD LED glare – lucios cu o diagonală de 15.6 și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Vine echipat standard cu o memorie ram de 4GB care în combinație cu procesorul de ultimă oră vor face ca aplicațiile să zbârnâie, indiferent că îl veți folosi pentru jocuri sau pentru alte programe solicitante. Suportă până la maxim 8GB de memorie RAM însă cred că nu va necesita niciun upgrade pentru următorii 2-3 ani. Hard disk-ul este unul clasic tip SATA, foarte încăpător, cu o capacitate de stocare de 640GB. Acum dacă veți dori să aveți viteză la superlativ eu v-aș sugera să puneți un SSD în locul acestui HDD, acesta fiind probabil singurul upgrade pe care l-aș face eu acestui laptop.

Am ajuns și la partea cea mai interesantă pentru pasionații de jocuri, da despre placa video este vorba. Și cum se putea ca un laptop precum Asus K53SM-SX139D să nu vină dotat cu o placă video dedicată. Și nu orice fel de placă ci una foarte bună cu care veți putea juca cam orice joc este la ora actuală. Este vorba despre NVIDIA GeForce GT 630M, o placă video cu o memorie de 2GB. Pe partea de multimedia acesta vine echipat ca orice alt laptop adică cu: DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1, două difuzoare stereo tip Altec Lansing și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Ca și conectivitate voi enumera câteva din porturile cu adevărat importante: 2xUSB2.0, 1XUSB3.0, 1XHDMI. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate oferi o autonomie de lucru de până la 4 ore.

One thought on “Asus K53SM-SX139D”

  1. Pingback: Laptop Asus K53SD-SX420D review
  2. Trackback: Laptop Asus K53SD-SX420D review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.