Asus K53SV-SX922D

Ai strâns ceva bani și acum de sărbători vrei să îți cumperi un laptop la promoție? Poate că nu mai trebuie să aștepți promoțiile de sărbători dacă îți cumperi laptopul Asus K53SV-SX922D. Acest model de la Asus vine cu un raport preț performanță mai mult decât bun. Astfel că vei avea un laptop cu componente de ultimă generație la un preț mai mic decât te-ai fi așteptat.

Așa că dacă ești pasionat de jocuri, filme în format high definition și navigat pe internet acesta este laptopul potrivit tuturor nevoilor tale actuale dar și viitoare. Datorită configurației foarte puternice acest laptop poate fi folosit și peste câțiva ani fără să îi face vreun upgrade. În plus de toate astea ai o garanție de 24 de luni, adică 2 ani iar dacă vrei o poți extinde contracost cu 1 an sau maxim 2 ani.

Asus K53SV-SX922D difuzoareAsus K53SV-SX922D din fataAsus K53SV-SX922D din lateral

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Dar acest laptop nu este doar performant dar arată și foarte bine. Carcasa este construită dintr-un material de bună calitate, conform celor de la Asus: carcasa este îmbrăcată int-o gamă de culori elegante bazată pe texturile de aluminiu, astfel că aceasta oferă o combinație impresionantă de tehnologie și stil. Texturile de aluminiu de calitate cu durabilitate ridicată îți păstrează înfățișarea chiar și după o folosire de lungă durată. Tastatura este ergonomică, este neagră, iar tastele sunt plate și distanțate, astfel că și după câteva ore de folosit mâna dumneavoastră nu va obosi. În dreapta se găsește și tastatura numerică, foarte utilă atunci când lucrezi mult timp cu cifre.

Când am spus că acest sistem este dotat cu componente de ultimă generație nu am glumit. Ridicăm capota și descoperim procesorul de tip Intel Core i5 construit pe cea mai nouă tehnologie de la Intel, 32 nanometri. Modelul acestuia este 2430M, model lansat undeva la mijlocul acestui an, un procesor cu două nuclee care lucrează simultan la o frecvență standard de 2.4 GHz și poate ajunge și la 3 GHz în modul turbo. Memoria cache a acestui procesor este deasemenea foarte mare, mai exact 3MB.

Singurul lucru de care pot zice că îl trage în jos este display-ul. Este un display standard, dar este unul de tip Glare (lucios). Diagonala acestuia este de 15.6 inch, adică cam 39 de centimetri și poate reda o rezoluție maximă de până la 1366 x 768.  Nu este un display Full HD însă nu contează prea mult. Tehnologia pe care o folosește acest ecran este LCD LED, astfel imaginile vor fi foarte clare și vii.

La capitolul memorie RAM  Asus K53SV-SX922D vine echipat standard cu o plăcuță de 4GB. Cred că este suficient pentru majoritatea utilizatorilor, însă pentru cei care au nevoie de mai multă putere se mai poate face un upgrade cu încă 4GB, doar cu condiția ca aceasta să fie de tip DD3 și să ruleze la o frecvență de 1333 Mhz. Nici probleme de stocare nu vor di deoarece hard-ul de 500 GB va fi suficient de încăpător pentru foarte multe filme și jocuri.

Cei care își cumpără acest laptop pentru jocuri trebuie să știe că acesta are o placă video dedicată foarte performantă. Este vorba despre NVIDIA GT 540M, un model de placă video cu o memorie de 2048 MB (2GB). Nu veți întâmpina probleme cu aproape niciun joc apărut până în acest moment. În plus acesta are și o placă video integrată în procesor, tip Intel HD Graphics 3000 care va fi folosită pentru aplicațiile office pentru a economisi energia.

Bateria este una de tip Li Ion cu 6 Celule care vă poate ține departe de priză până la 3 ore. Eu zic că este destul de bine având în vedere configurația acestuia. Catareste 2.6 kilograme și are următoarele dimensiuni 378 x 253 x 28.3 – 34.9 mm, deci se încadrează în noile standarde pentru laptopurile cu diagoana de 15.6 inch. Are și DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare integrate de tip Altec Lansing și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.