Asus K53U-SX071D

Acum că sărbătorile ne bat la ușă trebuie să ne pregătim de cadouri pentru persoanele dragi. Și ce cadou poate fi mai frumos decât un laptop nou nouț, mai ales în luna când promoțiile sunt la ele acasă. Însă dacă nu ai bani suficienți pentru un laptop, noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm un laptop ieftin ce poate fi cadoul ideal pentru prietenă, soție sau chiar pentru tine. 🙂

Vom vorbi despre un laptop ce vine de la un producător renumit în industria IT, mai exact despre laptopul Asus K53U-SX071D. Acest model este apărut recent pe piață de laptopuri din România, vine cu un preț minim și este recomandat persoanelor ce au nevoie de un laptop doar pentru aplicațiile uzuale, gen office, internet, muzică și filme, nefiind un laptop pentru jocuri.

Asus K53U-SX071D din fata deschistastatura Asus K53U-SX071DAsus K53U-SX071D inchis

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Cu un design foarte simplu, și cu o culoare diferită față de a restul laptopurilor din această clasă Asus K53U-SX071D reușește cu acest model să facă un laptop extrem de atrăgător la un preț minim. Este un laptop foarte bine finisat, construit dintr-un plastic de foarte bună calitate, pe care urmele de amprentă vor deveni istorie, plus striații pe capac și pe restul carcasei pentru o aderență sporită. Tastatura este una ergonomică, cu tastele plate, foarte puțin rotunjite la colțuri și cu foarte puțin spațiu între ele. În dreapta tastaturii drept dovadă că este un laptop office găsim și o tastatura numerică, foarte bună atunci când lucrați o perioadă îndelungată cu cifre.

Fiind un laptop de tip office cei de la ASUS, pentru a reduce costurile, și pentru că nu era nevoie de un procesor de ultimă generație, pe acest sistem au pus un procesor de tip AMD Dual-Core, construit pe tehnologia 40 nanometri. Vorbim despre modelul C-50, care are o frecvență de procesare destul de mică, dacă este să comparăm cu alte configurații de tip office din această clasă, mai exact 1000 Mhz și cu o memorie cache de numai 1024 KB (1MB). Însă cred că pentru ce este destinat acest procesor își va face treaba cu succes.

Suntem deja obișnuiți cu ecranele de tip Glare (lucios) cu care vin laptopurile ieftine, chiar dacă în ultimul timp am observat aceesi tendință și la cele ceva mai scumpe. Nici acesta nu face excepție și vine cu acest tip de ecran. Vorbim despre un display cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch, folosește tehnologia LED și poate reda o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli, de altfel ca majoritatea laptopurilor din ziua de astăzi.

În afară de prețul foarte mic de care tot spun de la început și de autonomia destul de ridicată nu prea pot să laud mai nimic la acest laptop. Este un model decent care nu excelează la niciun capitol. Și de ce spun asta? Păi am ajuns și la partea de memorie RAM și am descoperit că acesta vine echipat cu un minimum de memorie pentru a rula Windows 7 și ceva programe, adică 2GB. Însă producătorul spune că suportă până la 8 GB DDR3. Hard disk-ul este unul standard, adică unul cu o capacitate de stocare de 320 GB, care după părerea mea este mai mult decât suficient pentru această configurație, însă hdd-uri mai mici nu cred că se mai fabrică :).

Cum era de așteptat placa video este una integrată pe placa de bază, deci este una care nu are memorie dedicată, va folosi din memoria sistemului. Producătorul chipset-ului este AMD iar modelul este HD 6250. Despre această nu putem spune prea multe cuvinte, doar că este o placă video cu suport HD, iar jocuri ceva mai vechi vor merge, însă de la jocurile apărute recent vă puteți lua adio. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.