Asus K53U-SX305D

Se pare că seria de laptopuri office de la Asus este interminabilă :), deoarece pe zi ce trece alt model își face apariția în oferta celor de la eMAG. Și acest lucru nu este unul rău, ci foarte bun deoarece ai de unde să alegi. Ieri v-am prezentat cel mai ieftin laptop care era tot de la Asus, iar astăzi vom face un scurt review unui alt laptop office însă ceva mai scump și cu o configurație ceva mai bună.

Este vorba despre Asus K53U-SX305D un model destinat celor care nu au nevoie de performanțe ridicate ci mai degrabă de un sistem stabil pentru aplicațiile uzuale gen: muzică, filme și internet. Acesta cântărește numai 2.4 kilograme, deci poate fi foarte ușor luat prin concedii sau vacanțe. Sistemul de operare cu care acesta vine preinstalat este Linpus însă e bine să achiziționați o licență pentru Windows 7.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și aspect Asus K53U-SX305D nu este acel laptop care să ne dea pe spate, însă cu siguranță este un laptop construit din materiale de bună calitate care iți vor da un feeling specific atunci când îl vei ține în mână. După cum se poate observa și în imaginile de mai sus (click pentru mărire) este un maro închis, o culoare deosebită fată de clasicul negru. Suprafața sa este texturată, ceea ce înseamnă că urmele și zgârieturile nu vor fi la fel de vizibile ca și pe un laptop cu carcasă lucioasă. Tastatura este neagră, tastele sunt plate, plăcute la atingere și foarte silențioase; iar în dreapta se găsește și o tastatură numerică – foarte utilă atunci când veți lucra cu cifre.

Ecranul întâlnit la acest model este unul standard, un LCD LED cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch (aproximativ 40 de centimetri) cu o rezoluție de maxim 1366 x 768 pixeli. Nefiind un laptop destinat aplicațiilor cu cerințe de sistem ridicate acesta vine echipat doar cu un AMD Dual-Core construit pe arhitectura 40 nanometri, deci de o generație ceva mai veche. Modelul acestuia este E-450, model supranumit și Zacata, are două nuclee care funcționează la o frecvență de 1650 MHz.

Singurul dezavantaj, sau minus la acest laptop este faptul că vine cu numai 2 GB de memori RAM. Nu este chiar un minus, însă pentru o performanță mărită eu i-aș adăuga încă 2GB, mai ales că memoria RAM este foarte ieftină și că acesta suportă până la maxim 8GB. Însă chiar și așa cu 2GB acesta va rula Windows 7 plus alte câteva programe în background fără probleme. Hard disk-ul este unul clasic, tip SATA cu o capacitate întâlnită foarte des la această categorie de laptopuri, da despre 320GB este vorba. Cred că este suficient și pentru acest model pentru că în afară de muzică, filme și poze nu văd ce ai putea copia.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=juoXmqZYM1w[/tube]

Nu cred că putea fi vorba despre o placă video dedicată, deci Asus K53U-SX305D vine cu o placă video este integrată în procesor, un AMD Radeon HD 6320. Nu este foarte slabă dar nici foarte performantă însă pentru filme în format high definition și ceva jocuri cu cerințe de sistem mai mici gen Counter Strike aceasta este perfectă. Pe partea de multimedia trebuie să enumăr și DVD-RW, cititorul de carduri 4 în 1, cele două difuzoare stereo tip Altec Lansing – de bună calitate dar și camera web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli – excelentă pentru videoconferintele pe Skype sau Messenger. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule, ceea ce înseamnă că vă poate oferi o autonomie de până la 4 ore și jumătate.

One thought on “Asus K53U-SX305D”

  1. Pingback: Laptop Asus X54C-SX161D review
  2. Trackback: Laptop Asus X54C-SX161D review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.