Asus K55VD-SX130D

Dacă zilele trecute am vorbit despre primul laptop de la Acer cu procesor Ivy Bridge astăzi a venit momentul să vorbim despre primele laptopuri cu Ivy Bridge însă de această dată de la Asus. Ce aduce acest procesor în plus fată de precedentul Sandy Bridge am mai vorbit, deci nu voi mai repeta și în acest review. Este clar însă că Asus K55VD-SX130D este un laptop premium care are ca public țintă persoanele ce au nevoie de un laptop puternic gata să facă fată oricărei aplicații.

Deci dacă vrei un laptop pentru jocuri sau pentru aplicații solicitante atunci acest model poate fi potrivit pentru cerințele tale. În plus dacă vei cumpăra acest sistem vei fi sigur că plătești doar pentru configurația de top și nu pentru sistemul de operare sau pentru nume. Și dacă tot vine vorba de sistem de operare acesta vine cu Free DOS însă părerea mea este să instalați Windows 7 pentru a rula în condiții optime.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După ce îl ține în mână sau îl vedeți acesta poate fi caracterizat doar prin două cuvinte: eleganță și rafinete. Și asta pentru că Asus K55VD-SX130D este un laptop construit cu mult bun gust. Materialele din care este construit sunt de bună calitate iar finisajul acestuia este vă oferă un sentiment foarte plăcut la atingere. Nu veți întâlni plastic ieftin și asta deoarece acesta este un laptop premium din toate punctele de vedere. Tastatura este neagră, este o tastatură care la prima vedere pare destul de robustă, este silențioasă și ce este de apreciat, are și taste numerice.

Nu doar la capitolul design acest model excelează, după cum v-am spus și la începutul acestui review configurația cu care vine echipat este una de top. Procesorul, un Intel Core i7 construit pe cea mai nouă arhitectură, și anume 22 nanometri, numită și Ivy Bridge vă poate asigura o viteză de procesare pe care nu ați mai întâlnit-o până acum. Modelul de pe acest model este 3610QM, un model lansat la începutul acestui an, funcționează la o frecvență de 2.3 GHz în modul standard iar atunci când va fi utilizat pentru aplicații mai solicitante acesta își poate mări viteza de procesare până la maxim 3.3 GHz.

Ecranul este un LCD LED lucios (glare), cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Mi-ar fi plăcut la un așa laptop să întâlnesc un display Full HD, însă găsim ceva standard care întâlnim la orice alt laptop. Memoria RAM este asigurată de o plăcuță cu o capacitate de 4GB, producătorul nu precizează dacă acest model suportă un upgrade însă este posibil să se poate extinde până la maxim 8GB. Pentru stocare fișierelor un hard disk clasic pe SATA cu o capacitate de 500GB își va face treaba cu brio.

Fiind un laptop care poate fi folosit și pentru jocuri acesta vine echipat cu o placă video dedicată destul de performantă. Este vorba despre NVIDIA GeForce 610M, o placă video pe care am mai întâlnit-o și la alte laptopuri din aceasta gama. Are 2GB de memorie și ca să vă puteți forma o idee despre ea, jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 vor putea fi jucate însă la o rezoluție și detalii minime iar Fifa 11 sau Sims 3 pot fi jucate la rezoluție și detalii maxime. Ceea ce înseamnă că este o placă video perfect pentru un gamer nu foarte înrăit.

Pe partea de multimedia Asus K55VD-SX130D vine dotat cu cititor de carduri SD, două difuzoare stereo tip Altec Lansing pentru un sunet clar și puternic, DVD RW dar și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli perfectă pentru video conversații. Fiind un laptop nou acesta vine cu 3 porturi USB 3.0, ceea ce înseamnă o viteză de transfer mai ridicată. Bateria este Li Ion cu 6 celule și vă poate oferi o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore, în funcție de exploatarea acestuia.

One thought on “Asus K55VD-SX130D”

  1. Pingback: Laptop Asus K55VM-SX115D review
  2. Trackback: Laptop Asus K55VM-SX115D review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.