Asus K55VD-SX209D

Un laptop poate fi considerat performant atunci când utilizatorul său este pe deplin mulțumit de specificațiile sale, care se ridică la nivelul așteptărilor de fiecare dată când este folosit. Astfel, contează în primul rând ca specificațiile tehnice ale oricărui dispozitiv să fie adaptate cerințelor utilizatorilor. Desigur, modelele existente pe piață sunt suficiente încât să satisfacă nevoile fiecăruia dar prețul este de cele mai multe ori aspectul ce decide în ultimă instanță achiziționarea unui astfel de dispozitiv.

Din categoria laptopurilor cu un nivel bun de performanțe și al un preț de asemenea bun, Asus ne propune un model ce poate fără îndoială să mulțumească marea majoritate a utilizatorilor. Este vorba de laptopul Asus K55VD-SX209D, ce se remarcă nu doar prin specificațiile sale cat și prin preț. Având în vedere calitatea cu care Asus ne-a obișnuit deja, putem spune că modelul în cauză este un reprezentant de vârf al producătorului și că nu puțini vor fi cei ce îl vor achiziționa.

Asus K55VD-SX209D din fatatastatura Asus K55VD-SX209DAsus K55VD-SX209D inchis

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Deși este disponibil la un preț destul de bun zic că de Black Friday 2012 la eMAG îl poți cumpăra cu o reducere destul de bună, economisind astfel ceva bani. Fiind un laptop din categoria premium materialele din care este construit sunt de cea mai bună calitate, iar finisajul acestuia este mat, astfel urmele de amprente sau zgârieturi fine nu vor fi atât de vizibile precum la un material lucios. Ce mai îmi place este și culoarea acestuia, la prima vedere pare un auriu însă cred că este un maro mai deschis. Tastatura este una completă, în partea dreaptă se găsesc și tastele numerice, foarte utile pentru cei care desfășoară activități de tip office.

Ca și dimensiuni acesta se încadrează în standardele actuale, cu o greutate de 2.52 kilograme și o grosime uniformă de 3 centimetri. Având în componenta sa materiale de primă mână acesta nu se va încălzi prea tare nici după sesiuni mai lungi de computing. Ecranul este unul cu o diagonală populară printre laptopurile din zilele noastre, 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Fiind un model destul de nou acest laptop vine echipat cu un procesor de ultimă generație, Intel Core i3 construit pe arhitectura 22 nanometri. Modelul procesorului este 3110M, un model lansat la începutul acestui an, funcționează la o frecvență de 2400 MHz cu o memorie cache de 3072 KB. Ca și o părere despre acest procesor pot spune că este un model destul de performant încât să poată face fată atât jocurilor de ultimă oră cat și aplicațiilor „mâncătoare de resurse”.

Indiferent de puterea procesorul pentru a funcționa un laptop sau calculator are nevoie și de memorie RAM. Și de cele mai multe ori este nevoie de foarta multă memorie RAM pentru a rula sistemul de operare dar și alte programe. Nu e o problemă asta pentru Asus K55VD-SX209D deoarece acesta vine dotat cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4 GB. Pentru moment eu cred că este suficient indiferent de ce aplicații sau jocuri veți rula însă pe parcurs nu se știe. Însă având în vedere că placa de bază suportă până la maxim 8 GB un upgrade îl puteți face oricând veți dori. Nu va fi o problemă nici depozitarea fișierelor, acesta fiind echipat cu un hard disk care are o capacitate de stocare de 500 GB.

Cred că am uitat să precizez la începutul acestui review că Asus K55VD-SX209D poate fi considerat cu ușurință un bun laptop pentru jocuri. Și nu spun asta numai pentru că vine cu un procesor nou ci și pentru că placa video, poate și cea mai importantă când vine vorba despre așa ceva, este una dedicată și destul de performantă. Modelul despre care vorbim este NVIDIA GeForce 610M, o placă video cu 2048 MB de memorie și care poate rula fluent și fără probleme jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 însă la o rezoluție și detalii minime. Mai jos aveți și un mic demo cu această placă video „în acțiune”.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=lsR113ipOsI[/tube]

Nici pe partea de multimedia acesta nu o duce rău. Cu două difuzoare stereo de bună calitate tip Altec Lansing, cititor de carduri SD, cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli dar și DVD-RW. Porturile disponibile pe acest model sunt cele pe care le întâlnim la majoritatea laptopurilor plus 2 porturi USB 3.0 de mare viteză. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule iar autonomia de lucru este de aproximativ 4 ore, în funcție de cum va fi exploatat. Sistemul de operare cu care acesta vine este FreeDOS însă personal recomand instalarea sistemului de operare Windows 7 sau Windows 8.

One thought on “Asus K55VD-SX209D”

  1. Pingback: Sfat laptop 2000 RON
  2. Trackback: Sfat laptop 2000 RON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.