Asus K55VD-SX438D

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, asistăm în prezent la o scădere a prețurilor dispozitivelor electronice, mai cu seamă a laptopurilor. Acest lucru se datorează în principal noilor tehnologii descoperite cat și numărului mare de producători existenți pe piață. Iar scăderea preturilor cea mai accentuată se remarcă în principal în cazul dispozitivelor cu performanțe ridicate. Este cazul în special al laptopurilor cu procesoare foarte performante, memorii mari cat și spații de stocare consistente.

Ultrabook-urile încep să își facă din ce în ce mai tare simțită prezența iar utilizatorii își schimbă rapid preferințele, optând pentru o viteză de transfer de 10 ori mai ridicată în detrimentul unui spațiu de stocare cat mai mare. Totuși, un model clasic în care se merită pe deplin investiția îl reprezintă laptopul Asus K55VD-SX438D. Acesta propune caracteristici ce sunt cu greu de egalat de către orice alt dispozitiv din noul val de tehnologie și are în plus și un preț foarte bun. Practic orice utilizator îl poate folosi pentru orice activitate fără a avea vreun dubiu că nu se va ridica la nivelul așteptărilor.

Asus K55VD-SX438D deschisAsus K55VD-SX438D din lateralAsus K55VD-SX438D inchis

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ce îmi place este faptul că laptopurile Asus indiferent de categoria de preț din care fac parte acestea sunt construite din materiale de bună calitate, durabile care vor rezistă în timp și vor arăta aproape ca noi chiar și după o utilizare zilnică. În plus modelul de fată dispune și de o tehnologie destul de nouă, numită și ASUS Super Hybrid Engine II, tehnologie care reușește să reporneasca sistemul din modul de așteptare în doar 2 secunde, chiar și după o perioadă de până la 2 săptămâni, în plus, această tehnologie securizează și salvează datele în mod automat, atunci când nivelul de încărcare al bateriei scade sub valoarea de 5%. Asta vă scapă de griji atunci când uitați să încărcați laptopul și lucrați la ceva important.

De asemenea tastatura este una cu clichet, foarte silențioasă și foarte plăcută la atingere dar și cu un design egonomic, dacă nu mă înșel este chiar câștigătoarea unui premiu. Ca și majoritatea laptopurilor Asus și acest model dispune de tehnologia IceCool, tehnologie care vă păstrează carcasa rece chiar și după lungi sesiuni de computing. Ca și configurație acest model este unul high end, este un laptop foarte bine dotat, ideal pentru persoanele care își doresc un laptop pentru jocuri sau pentru editare foto sau video, deși ecranul nu este unul foarte mare cred că este suficient pentru o utilizare obișnuită.

Procesorul din dotare este unul de ultimă generație, tip Intel Core i7 construit pe 22 nanometri, deci face parte din ultimă generație de procesoare Intel. Modelul acestuia este 3630QM, un model lansat la începutul lui 2012. Funcționează la o frecvență de 2.4 GHz în modul standard dar poate ajunge la maxim 3.4 GHz atunci când este solicitat. În ajutorul acestuia vin și cei 4 GB de memorie RAM disponibili standard, producătorul oferind posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8 GB. Cu toate că mi-ar fi plăcut să văd un SSD, acesta vine echipat cu un HDD clasic cu o capacitate de stocare de 750GB, adică suficient pentru orice utilizator obișnuit, aș putea spune.

După cum am spus și la începutul acestui review Asus K55VD-SX438D este un laptop numai bun pentru pasionații de jocuri. Acest lucru este posibil și datorită plăcii video dedicate model NVIDIA GeForce 610M cu 2 GB de memorie. Nu este o placă video high end însă este suficient de performantă încă să puteți juca Crysis 2 sau Mafia 2 la o rezoluție și detalii medii. Sunetul este la superlativ, acest model dispune de tehnologia ASUS SonicMaster Lițe menită să ofere un sunet puternic și un bass mai profund, garantând astfel cea mai bună experiență audio disponibilă pe un notebook din clasa de performanță versatilă.

Pe partea de multimedia acesta este dotat că orice alt laptop, cu DVD-RW, cititor de carduri dar și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Legat de autonomie, bateria este Litiu Ion cu 6 celule deci cu o autonomie destul de ridicată, până la maxim 4-5 ore. În plus această dispune de tehnologia ASUS SuperBatt care vă oferă o durată de funcționare a bateriei (cicluri încărcare/descărcare) de 3 ori mai lungă decât cea a celorlalte notebook-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.