Asus K55VM-SX115D

Din aceeași serie cu Asus K55VD-SX130D astăzi vom discuta despre Asus K55VM-SX115D, fratele puțin mai dotat deci și cu un preț puțin mai ridicat. Poate acum o să vă întrebați cu ce se diferă unul de altul în afară de mica diferență de preț. Păi la prima vedere singura diferență între cele două sisteme ar fi placa video, cel din urmă are o placă video mai performantă, deci pot spune că acest model ar fi recomandat celor care îl vor mai mult pentru jocuri video.

Ce trebuie să știți de la bun început este că sistemul de operare cu care acesta vine preinstalat este Free DOS, un sistem de operare gratuit, ceva mai performant decât MS DOS (pentru cei care știu). Deci părerea mea ar fi că după ce îl cumpărați să instalați și Windows 7 pentru a funcționa la parametri optimi (asta dacă aveți deja o licență). Garanția oferită de producător este standard, adică 24 de luni însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 1 sau 2 ani.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

La capitolul design Asus K55VM-SX115D se prezintă exact cum ar trebui să arate un laptop premium în anul 2012. Carcasa acestuia este construită din materiale de bună calitate, cu un finisaj deosebit de culoarea bronzului, foarte plăcută la atingere. Din punct de vedere constructiv acesta cântărește 2.52 kilograme și are o grosime de numai 3 centimetri, deci se poate spune că se încadrează în standardele actuale. Tastatura este construită în stilul clasic a celor de la Asus, dintr-un plastic negru, destul de robustă și rezistență la șocuri. Ce este de apreciat este faptul că găsim și tastele numerice în partea dreaptă, foarte utile atunci când lucrezi mult timp cu cifre.

Este pus în mișcare de un procesor de ultimă oră, un Intel Core i7 construit pe cea mai nouă arhitectură, 22 nanometri, cunoscută sub numele de Ivy Bridge. Modelul acestuia este 3610QM, lansat undeva la începutul acestui an funcționează la o frecvență standard de 2.3 GHz și poate ajunge la maxim 3.3 GHz cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost atunci când acesta va fi solicitat mai puternic. Deși este un laptop premium iar configurația acestuia este de ultimă oră ecranul folosit este unul pe care îl întâlnim la majoritatea laptopurilor. Este vorba despre un LCD LED cu diagonala de 15.6 inch și    o rezoluție standard de 1366 x 768 pixeli.

Memoria RAM cu care acesta vine echipat standard este de 4GB, presupun că este formată dintr-o singură plăcuță iar de vreun posibil upgrade producătorul nu specifică nimic. Însă cel mai probabil acesta va putea fi posibil până la maxim 8GB de memorie, cu condiția să fie DDR3 și să funcționeze la o frecvență de 1600 MHz. Pentru stocarea fișierelor producătorul taiwanez a pus la dispoziție un hard disk clasic, cu o interfață SATA3 și o capacitate de 500GB, suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

Am spus la începutul acestui review că Asus K55VM-SX115D este un laptop care poate fi foarte bun și pentru jocuri. Am spus acest lucru deoarece placă video cu care acesta vine este una dedicată și destul de performantă. Este vorba despre NVIDIA GeForce GT 630M o placă cu o memorie de 2GB, suficient pentru a rula fluent cam orice joc cu cerințe precum Mafia 2 sau Metro 203. Mai jos aveți și un video din care vă puteți da seama cum arată și cum se mișcă într-un joc sau film HD.

Pe partea de multimedia acesta ne surprinde cu un sistem audio Altec Lansing foarte performant care va reda sunetul clar și tare. În rest aceleași componente pe care le găsim la majoritatea sistemelor de acest gen, și anume: DVD-RW, cititor de carduri SD, cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli excelentă pentru video conversațiile pe Skype sau Messenger. Porturile USB 2.0 au fost desființate iar în locul acestora au apărut 3 porturi USB 3.0 pentru un transfer de date mult mai rapid. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă poate asigura o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore.

2 thoughts on “Asus K55VM-SX115D”

  1. Ticusan Adrian says:

    Buna, stii cumva de unde as putea sa achizitionez acest model? (la altex nu e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.