Asus K73SD-TY047V

Asus K73SD-TY047V poate fi un laptop excelent pentru cei care au nevoie de un sistem pentru aplicații multimedia, și aici mă refer chiar și la jocuri, dar în special pentru cei care caută cel mai mare ecran disponibil pe un laptop în acest moment. Acest model, datorită configurației de ultimă oră dar și ecranului destul de mare poate fi considerat cu ușurință un desktop replacement.

Pe lângă configurația de top despre care vom vorbi mai târziu în acest review, inclus în preț veți mai primi și o licență pentru sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium 64 biți. Acest lucru reprezintă un adevărat avantaj pentru cei care nu aveau o astfel de licență dar și un dezavantaj pentru cei care folosesc alt sistem de operare. Însă părerea mea, dacă doriți să aveți performanțe maxime de la acest sistem este să instalați și să folosiți Windows 7.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și aspect cei de la Asus au păstrat și pentru acest model același design clasic cu care ne-au obișnuit la majoritatea laptopurilor produse de ei în ultima perioadă de vreme. După cum se poate observa și din imaginile de mai sus acest model este complet negru, carcasă este construită dintr-un plastic de bună calitate cu un aspect texturat. Observ că din ce în ce mai mulți producători adoptă astfel de carcasă, deoarece ține departe zgârieturile și amprentele fată de clasicele carcase lucioase. Ca și dimensiuni acesta cred că se încadrează în standardele actuale, având o greutate de 3.2 kilograme și o grosime de 3.7-3.9 centimetri, ceea ce este mai mult decât acceptabil având în vedere dimensiunile ecranului.

Dacă tot v-am „amenințat” de la începutul acestui review că este un laptop cu o configurație de ultimă oră, acum a venit timpul să vorbim și despre componentele ce se ascund sub această carcasă. Încep cu piesa de rezistență a acestui sistem, și anume procesorul. Acest model este pus în mișcare de un procesor Intel Core i5 construit pe arhitectura 32 nanometri, SandyBridge. Modelul acestuia este 2450M, un model lansat undeva la începutul anului 2012, funcționează la o frecvență de 2.5 GHz iar cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost în caz că va fi solicitat frecvența poate ajunge și la maxim 3.1 GHz.

În caz că nu v-ați dat seama, deși dacă citiți acest review cu siguranță știți despre ce ecran este vorba. Asus K73SD-TY047V are un display ce măsoară o diagonală de 17.3 inch, cu ceva mai mult fată de ce am fost obișnuiți până acum. Este un ecran lucios care poate afișa o rezoluție maximă de 1600 x 900 pixeli. Pe partea de memorie RAM acesta vine dotat standard de către producător cu 4GB DDR3 însă aveți posibilitatea extinderii acesteia cu încă 4 GB. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk foarte încăpător cu o capacitate de 750GB.

Asus K73SD-TY047V după cum am scris și la începutul acestui articol poate fi un laptop bun și pentru jocuri. Și asta deoarece vine cu o placă video dedicată NVIDIA GeForce 610M cu 1GB de memorie. Ca să vă puteți face o idee despre această placă vă spun doar că jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 vor putea fi jucate la o rezoluție și detalii minime iar Fifa 11 sau Sims 3 le veți putea juca la rezoluție și detalii maxime.

Fiind un laptop din categoria multimedia, era și normal ca și pe partea de multimedia să fie puțin altfel fată de majoritatea laptopurilor. Și chiar așa și este. Acesta vine cu un sistem audio performant, Altec Lansing, format din două difuzoare care vă vor încânta timpanul cu un sunet clar chiar și la un volum mai ridicat. Pe lângă acesta găsim deja obișnuitul DVDRW, cititor de carduri dar și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și vă poate asigura o autonomie de până la maxim 4 ore, în funcție de cum este solicitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.